Torreblanca: Cabedo (Podem) visita las trinxeres de la Guerra Civil a Torreblanca


 
La Plana al Dia | Torreblanca | General | 26-09-2017
 

La diputada de Podem per la circumscripció de Castelló, Cristina Cabedo, va visitar este cap de setmana les trinxeres d ela Guerra Civil que es conserven en el terme municipal de Torreblanca, acompanyada per membres del cercle local de Podem en Torreblanca. Cabedo va assenyalar «el mal estat de conservació d’estes trinxeres. Treballarem perquè en l’aplicació de la Llei Valenciana de Memòria Democràtica es cuide la conservació d’estos enclaus, per això hem presentat esmenes que garantisquen, entre altres coses, la realització de jornades que afavorisquen no sols la preservació de la memòria, sinó la reflexió la societat present, al mateix temps que supose un reconeixement a la lluita pels valors democràtics».
Les trinxeres de Torreblanca es troben en l’eixida de la CV145 entre Torreblanca i Vilanova d’Alconea, un poc abans de l’enllaç amb la CV13, tot i que és un patrimoni poc conegut fins i tot pels veïns de les poblacions pròximes.
«En eixes trinxeres es van amagar persones que defensaven la democràcia i la llibertat en la Guerra Civil, conèixer el nostre passat és bàsic per a la nostra memòria com a poble. La Llei Valenciana de Memòria Democràtica ha de ser clau perquè llocs com aquest regresen al nostre imaginari col·lectiu. Malgrat això, trobem en falta més valentia en el projecte de Llei presentat pel Consell, per la qual cosa anem a treballar per millorar-la i que en la seua aplicació es recuperen llocs com aquest, autèntics camins de la memòria», explica la diputada Cristina Cabedo, que també es vicepresidenta en la Comissió de les Corts on ara mateix es tramita la Llei de Memòria Democràtica.
A partir d’eixa llei també es crearà un Institut Valencià per la Memòria i es traçaran Plans Quatrianuals de Memòria que han de servir per recuperar espais com les trinxeres de Torreblanca.