Vila-real: Vila-real celebra tres dècades d’Educació Vial


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 19-03-2017
 

Vila-real celebra enguany que fa tres dècades que l'Educació Vial va començar a implantar-se en tots els col·legis, de la mà de la Policia Local. Una trajectòria que ha permès que més de 80.000 xiquets de diferents edats i etapes educatives hagen après diferents normes bàsiques per a millorar la seua seguretat com a vianants en la via pública i per a ser conductors responsables en el futur.

Per això, dins dels actes programats per a commemorar l'aniversari d'aquesta labor preventiva, la sala EFOPOL de la Policia Local acollirà el proper 29 de març durant tot el matí una jornada formativa dirigida a membres de les Forces i Cossos de Seguretat i a professors d'Educació Secundària.

“Volem reconèixer el treball d’aquells que durant 30 anys s'han dedicat a vetlar per la seguretat dels menors i, en definitiva, a formar a ciutadans més cívics, una tasca molt important de la qual han pogut gaudir tots els centres educatius”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo.

L'alcalde, José Benlloch, serà l'encarregat d'obrir la jornada, acompanyat per Serralvo i per l'intendent general, cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i comptarà amb les intervencions del cap provincial de Trànsit de Castelló, Víctor Sales, i de la presidenta d’STOP accidents a la Comunitat Valenciana, Ana Novella, que parlarà sobre L'abans i el després d'un sinistre de tràfic.

Tanmateix, se celebrarà una taula redona sota el títol 30 anys d'Educació Vial a Vila-real, moderada per l'inspector de la Policia Local i responsable d'Educació Vial, José Luis de Llago, en la qual intervindran el director del col·legi d'educació especial La Panderola, Vicent Esteve; l'agent de la Policia Local i membre de l'equip d'Educació Vial, Juan Rodríguez, i exalumnes del programa.

També oferirà una xarrada el director del Centre Superior d'Educació Vial, Perfecto Sánchez, sota el títol Educació Vial: un procés al llarg de la vida.

Els interessats poden inscriure's a través del web de la Policia Local de Vila-real http://policia.vila-real.es, en l'apartat de Formació.