Vila-real: El Correllengua porta la seua flama als col·legis i carrers de Vila-real amb Xarxa Teatre i una cercavila cívica del 27 al 29 de setembre


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/162975_93821/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 12-09-2017
El Correllengua porta la seua flama als col·legis i carrers de Vila-real amb Xarxa Teatre i una cercavila cívica del 27 al 29 de setembre

La flama del Correllengua torna aquest mes de setembre als col·legis i carrers de Vila-real, amb la programació preparada per la Regidoria de Normalització Lingüística i Acció Cultural pel País Valencià, que enguany comptarà amb la participació de Xarxa Teatre. El regidor de l’àrea, Santi Cortells, el representant d’ACPV Toni Royo i el director de Xarxa Teatre, Leandre Escamilla, han donat a conéixer aquest matí els detalls d’una nova edició del Correllengua, que recorrerà la ciutat del 27 al 29 de setembre per posar de manifest el compromís de Vila-real amb la llengua i amb la normalització plena del valencià.
Per a fer-ho, l’Ajuntament de Vila-real ha volgut comptar, un any més, amb una companyia local. En aquesta edició, serà Xarxa Teatre qui portarà l’espectacle ‘La dona del sac i la Bruixa Marruixa’ –adaptació de la primera obra que va representar Xarxa Teatre al 1983- a tots els col·legis de la ciutat, del dimecres 27 al divendres 29 de setembre, de 9.00 a 13.00 hores. El mateix divendres per la vesprada (19.00 hores) tindrà lloc el Correllengua cívic, amb una cercavila des de la plaça de Bayarri a la plaça Major en la qual està prevista la participació del Trull, la Colla Gegantera i totes les entitats que s’hi vulguen sumar. En arribar a la plaça Major, tindrà lloc la lectura del manifest per la llengua a càrrec del regidor de Normalització. L’espectacle de Xarxa Teatre i el concert de Mireia Vives i Borja Penalba (20.00 hores), patrocinat per la Regidoria de Joventut, completen la programació d’aquesta jornada reivindicativa.
"Al voltant del 9 d'octubre, celebrem el naixement simbòlic del poble valencià i l’Ajunatment de Vila-real ens hi volem sumar novament amb aquest Correllengua, tant des del seu vessant escolar com cívic”, destaca Cortells. "Una festa de la llengua i la cultura a la qual convidem tothom a participar, perquè, igual que el que fa viva la llengua és el seu ús social, també en aquest tipus d’actes cal que la gent participe, que col·labore, que en parle. Per això, animen tota la ciutadania a acudir a aquesta jornada", afegeix.