Vila-real: La Policia Local inicia un nou curs d’educació viària que arribarà a 2.855 menors de diferents edats de Vila-real


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164069_94691/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Vila-real | General | 10-10-2017
La Policia Local inicia un nou curs d’educació viària que arribarà a 2.855 menors de diferents edats de Vila-real

La Policia Local acaba d'iniciar un nou curs d'educació viària –i ja van 31 edicions-, que fins al pròxim 10 de maig de 2018 arribarà a 2.855 alumnes dels diferents centres educatius de Primària i Secundària de Vila-real.
La campanya es dirigeix als alumnes de cinc anys d'Educació Infantil; als cursos de 2º i 5º de Primària i als de 2º i 3º de l'ESO, tot i que també als pares i mares, amb els qui es treballaran aspectes relacionats amb aquesta matèria, com per exemple el carnet per punts, el cinturó de seguretat o el xiquet dins del vehicle.
La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i l'inspector José Luis de Llago, encarregat de l'organització de la campanya, han presentat la nova edició, que “seguirà vetlant per educar en convivència i protegir des de la infància”.
“Quan parlem d'educació vial no solament ens referim a circular dins d'un vehicle a motor, ja que abans que conductors els nostres xiquets són vianants i han de saber com caminar pels carrers, com i per on creuar”, explica Gómez, qui destaca que “els adults també juguem un important paper en aquest aspecte, ja que hem de ser conscients que ho observen tot i moltes vegades ens recorden normes molt bàsiques”.
Tal com explica De Llago, l'objectiu contínua sent “mentalitzar tots els ciutadans de la importància que té circular correctament per a evitar els accidents i la seua gravetat” i assenyala que “depenent de l'edat s'imparteixen uns temes o uns altres”.
Així, amb els xiquets d'Educació Infantil s'eduquen aspectes relatius al vianant (caminar per la vorera i creuar la calçada) i viatger (situat adequadament en el seient posterior, pujant i baixant al vehicle per la porta situada al costat de la vorera).
Amb els escolars del 2n curs d'Educació Primària es tracten matèries relacionades amb la importància i el significat de les normes i senyals de trànsit –tant per a vianants com a conductors- i s'intenten crear hàbits de conducta relacionats amb el passatger. Ja en 5é curs es treballen qüestions relatives a la circulació amb bicicleta, com la circulació per la dreta, senyalització de maniobres, utilització del casc o preferència de pas en els encreuaments i es realitzen pràctiques al Parc Infantil de Trànsit.
D'altra banda, amb els joves de segon i tercer cursos de Secundària s'assimilen qüestions concernents a la circulació amb vehicles a motor, als accidents de circulació –incidint en l'ús del casc i el cinturó de seguretat- i les seues conseqüències, des del punt de vista físic, mental i legal. A més, s'estudia la Llei de Seguretat Vial, el Codi Penal i es tracten temes com el consum d'alcohol i drogues.
La Policia Local també treballa amb els alumnes del Centre d'Educació Especial La Panderola, amb els qui se segueix el procés d'integració perquè adquirisquen el major grau d'autonomia possible com a vianants i conductors de bicicleta per les vies públiques.
Cal recordar que en tres dècades s'ha format a més de 80.000 alumnes de diferents edats. Gómez ha felicitat al cos de seguretat local per aquesta trajectòria i perquè aquest mes rebrà el Premi a la formació en seguretat viària, atorgat per la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària (FESVIAL), que va dirigit a l'Escola de Formació de la Policia Local (EFOPOL) per la seua tasca en l'àmbit de la seguretat viària.


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios