Vila-real: El Govern central obliga l’Ajuntament a destinar els 786.000 euros en romanents a pagar deute als bancs


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 11-10-2017
 

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha denunciat que l'Ajuntament no podrà destinar els 786.000 euros de romanents del 2016 a negociar i abonar part dels cinc milions d'euros que es deuen en noves sentències urbanístiques, ja que “el Govern central ens obliga a pagar primer als bancs”.
Benlloch ha explicat que “malgrat tota la gestió responsable que venim fent en els últims anys, l'Ajuntament torna a passar per dificultats econòmiques molt greus, ja que estem gestionant la ruïna heretada de l'anterior govern popular, que en els últims dies s'ha convertit en cinc milions d'euros més d'obligat compliment derivats de diverses sentències urbanístiques”. No obstant açò, el primer edil assenyala que l'exercici 2016 va finalitzar amb un estalvi de 786.000 euros que “volíem aprofitar per a començar a negociar amb els propietaris afectats perquè ens donaren una mica d'oxigen i la possibilitat de pagar-los la quantitat deguda en diversos anys, cosa que ja sabem que serà impossible”. I és que, després de sol·licitar un informe als tècnics municipals per a conèixer la viabilitat de l'operació, “la intervenció municipal diu que cal complir amb la llei de Rajoy, que obliga a pagar primer als bancs, per la qual cosa haurem de destinar aquesta quantitat a satisfer part del deute existent”, indica.
“El PP ens segueix fent la vida impossible també des del Govern central quan volem solucionar algun dels empastres del PP a nivell local”, assenyala Benlloch, qui lamenta que “hem treballat molt dur per a rebaixar l'endeutament a la ciutat i ara es podria veure incrementat de nou si ens veiem obligats a demanar un préstec per a fer front a aquestes sentències”. “Si aconseguim el 75% ja ens podem oblidar de seguir presentant-nos a ajudes com Avalem i altres programes que ara sí podem oferir als nostres veïns, gràcies a la gestió realitzada”, assegura.
L'alcalde ha garantit que “cada pas que donem va a ser amb total transparència per als ciutadans, que estaran informats en tot moment i que no es mereixen que hàgem d'estar gestionant contínuament el passat, perquè hauríem d'estar centrats en el present i futur de la ciutat”. Per açò, ha destacat que “no ens anem a rendir i anem a seguir treballant per a trobar solucions que no perjudiquen la ciutat, perquè no podem renunciar a les oportunitats que estan començant a arribar” i confia que la reordenació del sòl urbà sol·licitada a la Generalitat puga ajudar a trobar possibles vies per a solucionar la situació. “Sabem que no serà fàcil, però la nostra voluntat és seguir avant amb el model de ciutat d'oportunitats, amb sensibilitat també cap als drets dels propietaris i amb la responsabilitat que uns altres no han sabut aplicar durant el seu mandat”, apunta, “d'aquesta eixirem”.