Vila-real: Globalis forma a més de 700 alumnes amb el suport de la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Vila-real


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 18-10-2017
 

La Fundació Globalis, amb el suport de la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Vila-real, ha organitzat dos projectes innovadors en els quals han participat 702 alumnes de diferents nivells educatius.
La iniciativa Aula-Empresa és un programa enfocat a difondre els valors emprenedors i la cultura de la innovació i millorar les competències transversals entre els més joves de la província. Dins d'aquest programa s'han dut a terme 11 xerrades en cinc municipis de la província (Vila-real, Llucena, Vilafamés, l'Alcora i Villahermosa), en què han participat més de 300 alumnes d'entre 9 i 12 anys de diferents centres educatius de primària.
L'objectiu que perseguia Globalis amb aquesta activitat era difondre valors associats a l'emprenedoria i la cultura de la innovació com són la constància, l'esforç de superació, la col·laboració, l'actitud positiva, el compromís o la responsabilitat sota uns paràmetres de passió i innovació.
Per la seva banda, el programa Talent i Ocupació, s'ha dirigit aquest any a uns 400 alumnes d'FP de Sogorb, Alcalà de Xivert, Castelló i Vila-real a través de 6 xerrades formatives. Aquest aprenentatge té la finalitat de transmetre als futurs professionals les competències més valorades pels sectors als quals van dirigits els estudis de cada alumne, de millorar les seves habilitats i possibilitats de introduir-se al mercat laboral d'una manera efectiva, a més de conèixer a empreses i emprenedors de la seva mateixa branca de coneixement per a què els futurs professionals puguen conèixer de primera mà la seva experiència i consells en la pràctica.
La directora de la Fundació Globalis, Maria Bellmunt, va aprofitar aquest contacte amb els joves per inculcar-los que "tots tenim la capacitat per innovar, i aquesta capacitat pot millorar-se a través de l'educació, la motivació i l'exemple. Estem convençuts que transformar la societat només és possible a través d'una voluntat col·lectiva de canvi ". Al mateix temps que Bellmunt ha afirmat que "aquest projecte és pioner i únic ja que apropa la innovació i l'emprenedoria a les aules per educar els més joves amb noves maneres i formes de coneixement".
Per aconseguir aquestes sinergies entre les aules i el món empresarial, han participat diverses entitats com el Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló i també empreses com Becsa, Cano Lopera, Embutidos Flor, Escapa’t Viatges, Bodegas Mayo García, Cuinatur, BeRentyn, Frutas Sorli, eBrickhouse, Gesistra, Dideas, AENavarro Asesores, Equilibri, GMajúscula, Picair Drone, Mar Comunicación, Arqueocas, Clap Educación, Mussol Rosa o la dissenyadora Antia Ferreiro, entre d'altres, perquè l'alumnat conegués de primera mà les seves experiències empresarials i les seues històries reals com emprenedors i líders de empreses amb viavilitat econòmica.
Amb aquestes activitats, l'alumnat ha conegut i s'ha familiaritzat amb el concepte d'innovació, generant actituds favorables i fomentant els valors associats a la cultura de l'emprenedoria. D'aquesta manera, s'han format en les competències transversals que no es contemplen de forma individualitzada en l'educació tradicional, com són el treball en equip, l'empatia, l'intraemprendiment, la proactivitat o la importància de la comunicació assertiva.

Fundació Globalis
La Fundació Globalis és una entitat privada que té com a objectiu promoure la modernització del teixit empresarial a Vila-real i dóna suport a totes aquelles iniciatives que suposen una innovació o diversificació empresarial o social. Dinamitzant el teixit empresarial, la ciutat i la seva àrea d'influència des d'una perspectiva global amb un nou model d'innovació 360º, la fundació promou i dóna suport a la emprenedoria, projectes innovadors, treballa per millorar l'ocupació dels joves a més de donar suport a projectes vinculats al sector de la salut, la nutrició i l'esport.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana