Vila-real: Benlloch coordina amb la Generalitat la creació de l’EOI de Vila-real, que arrancarà el seu primer curs al setembre


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167543_97577/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 10-01-2018
Benlloch coordina amb la Generalitat la creació de l’EOI de Vila-real, que arrancarà el seu primer curs al setembre

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d'Educació, Eduardo Pérez, s'han reunit aquest matí amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Muntilingüisme, Ruben Trenzano, per a coordinar la creació, a partir del curs que ve, de la nova Escola Oficial d'Idiomes de Vila-real. “El pròxim setembre, després d'anys de reivindicacions, l’EOI serà una realitat, amb equip directiu, aules, professors i oferta d'idiomes pròpia”, valora Benlloch, qui agraeix al conseller d'Educació, Vicent Marzà, i al Govern del Botànic que hagen atès la demanda de la ciutat.
“Fa ja dècades que Vila-real ve reclamant la necessitat de comptar amb una EOI pròpia, que garantisca i millore l'ensenyament d'idiomes a la nostra ciutat i a tota la nostra zona d'influència; un recurs fonamental hui dia per a la formació, el desenvolupament personal i també per a la incorporació al mercat laboral”, assenyala l'alcalde. En aquesta línia, Benlloch recorda que l'anterior Generalitat, sota mandat del PP, es va comprometre amb Vila-real a construir una EOI a la ciutat que mai va crear, arribant fins i tot a fer expropiar terrenys en 2010 per 100.000 euros que una sentència judicial va elevar fins a 1,5 milions. “L'Escola Oficial d'Idiomes ens ha costat molt als vila-realencs i ara, per fi, tenim un Govern autonòmic, amb el president Ximo Puig al capdavant, que escolta als municipis i atén les seues necessitats”, incideix Benlloch.
La nova EOI de Vila-real començarà a materialitzar-se en breu, una vegada es publiquen els decrets de creació de l'escola, per la qual cosa el pròxim mes de juny s'obrirà ja el termini de matrícula del primer curs amb dotació pròpia d'idiomes a la ciutat. “L'Ajuntament de Vila-real, com hem fet sempre i ara amb major motiu, anem a col·laborar en tot allò que siga necessari per a la gestió de les matrícules i la promoció de la cartera d'idiomes del nou centre”, assenyala el primer edil, qui avança la voluntat del consistori d'obrir l'oferta formativa de l’EOI de Vila-real també al matí.
Per a açò, la Regidoria d'Educació treballarà amb la Generalitat en diverses possibilitats d'ubicació de les aules. Una d'elles és mantenir les classes a l'IES Francesc Tàrrega, que alberga en l'actualitat l'aulari local de l’EOI de Castelló, incorporant també un espai municipal en la Biblioteca municipal del carrer de Solades per acollir les classes matutines. L'altra opció que es baralla passa per situar les aules de l’EOI a l'IES Broch i Llop en l'horari de vesprada i complementar-les amb un altre espai municipal a la BUC per a l'oferta del matí. “Volem que l’EOI tinga una oferta completa, que facilite l'accés a la formació en idiomes dels veïns de Vila-real i la nostra àrea d'influència, aprofitant al màxim els recursos que tenim disponibles. Per açò, estem barallant diverses opcions d'ubicació que permeten ampliar els horaris i un fàcil accés a les instal·lacions, per a la qual cosa anem a treballar també en la millora del servei de transport”, conclou Benlloch.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana