Vila-real: Normalització Lingüística destina 10.000 euros per a la promoció i ús del valencià a les associacions de Vila-real


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 11-01-2018
 

La Regidoria de Normalització Lingüística ha publicat les bases de la convocatòria de subvencions per a la promoció i l'ús del valencià destinades a les associacions sense ànim de lucre de Vila-real, amb un total de 10.000 euros.
El regidor de l'àrea, Santi Cortells, ha explicat que l'ajuda, corresponent al 2017, pot sol·licitar-se fins al pròxim 29 de gener, i destaca que “des de la Regidoria de Normalització Lingüística considerem que una de les prioritats de l'Ajuntament és el foment de la cultura en la nostra llengua a través de la convocatòria de concursos, subvencions i ajudes, bé en solitari o en col·laboració amb altres entitats o associacions culturals, de manera que es garantisca el compliment del Reglament de normalització lingüística i el seu pla d'actuació, aprovats el 20 d'octubre de 1994”.
Així mateix, Cortells recorda que “el valencià és la llengua pròpia de la ciutat i tots els veïns tenen dret a conèixer-lo i usar-lo oralment i per escrit”. “Per açò, volem que siguen les pròpies associacions d'àmbit local que dediquen la seua activitat a la promoció i ús del valencià les que ens ajuden a través de les seues iniciatives i propostes a seguir protegint i potenciant la nostra llengua, com ja fem dia rere dia”.
Les entitats interessades a optar a les ajudes poden fer la sol·licitud a través del Registre General d'Entrada de l'Ajuntament fins al pròxim 29 de gener.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana