Vila-real: El projecte socioeducatiu Promou tanca un estiu d’activitats i integració per a 21 menors en risc d’exclusió o protecció social


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175483_104170/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175483_104170/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175483_104170/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 05-08-2018
El projecte socioeducatiu Promou tanca un estiu d’activitats i integració per a 21 menors en risc d’exclusió o protecció social

Un total de 21 xiquets i xiquetes d'entre 6 i 14 anys han participat aquest estiu en el projecte socioeducatiu Promou, que impulsa cada any la Regidoria de Serveis Socials. L'objectiu d'aquest programa és oferir una alternativa d'oci i integració social a xiquets en risc d'exclusió o amb mesures de protecció durant l’època de vacances escolars d’estiu.
Amb aquesta finalitat, els xiquets i xiquetes de Promou han pogut gaudir durant tot el mes de juliol d’activitats lúdiques, com excursions a Portaventura, Dinópolis o el parc miner del Maestrat, a més del campament al Mas de Borrás, en la població de Villahermosa, del 16 al 22 de juliol. El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, va visitarel campament i destaca la importància que ha adquirit el programa Promou per a garantir el seguiment dels menors de famílies amb problemes d’exclusió o bé que estan sent atesos pels Serveis Socials amb alguna mesura de protecció durant els mesos d’estiu, a més de treballar en valors i afavorir la integració del xiquets.
“El programa Promou pretén oferir als menors, derivats sempre per professionals de Serveis Socials, un seguit d’activitats que, a través de l’aproximació a la naturalesa, l’esport o la interacció amb altres xiquets i xiquetes en un entorn normalitzat i sempre supervisats per experts, ens permeten abordar la inserció social des d’una perspectiva integral”, valora Escorihuela. Per això, el programa també té en compte la intervenció amb els pares, mares o tutors dels menors.
En aquesta setena edició, Escorihuela ha posat de manifest el recorregut del programa, “amb un funcionament més que satisfactori, que l’ha fet convertir-se en un dels projectes més importants per a aquesta Regidoria”. “El Promou és una eina ideal que aborda problemàtiques de manera integral fóra de l'àmbit formal, donant una oportunitat d'oci a menors al mateix temps que promou valors i potencia els vincles naturals amb les famílies i la inserció”, conclou l'edil.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana