Vila-real: Vila-real i l'orde de carmelites tanquen l'acord per a construir el nou pavelló Campió Llorens a cost zero per a la ciutat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175518_104202/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 06-08-2018
Vila-real i l'orde de carmelites tanquen l'acord per a construir el nou pavelló Campió Llorens a cost zero per a la ciutat

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i els responsables de l'orde de carmelites a Vila-real, els pares Goyo i David, han signat aquest matí el conveni de col•laboració que permetrà construir el nou poliesportiu Campió Llorens en el pati del recinte educatiu. L'acord estableix la donació a la ciutat per part de l'orde d'una parcel•la de 3.000 metres quadrats, on el Villarreal CF construirà el cinquè poliesportiu de la ciutat, a cost zero per a l'Ajuntament. A canvi, es permet l'ús de les instal•lacions en horari lectiu per part dels alumnes de Carmelites, que també es reserva la possibilitat d'utilitzar el recinte diversos caps de setmana a l'any.
Tant Benlloch com els pares carmelites s'han mostrat molt satisfets de l'acord aconseguit, després de diversos mesos de converses. “Aquest nou poliesportiu serà el cinquè de la ciutat, la qual cosa ens situa en una de les millores ràtio d'instal•lacions esportives per habitant d'Europa. A més, serà també el pavelló més utilitzat de la història de Vila-real, ja que, als usuaris habituals, se sumaran els 400 alumnes del col•legi Verge del Carme, que, malgrat les crítiques que ha rebut, hem de recordar que són també famílies i associacions, com Karit o JuCar, de Vila-real”, recorda Benlloch, qui ha volgut agrair a la comunitat dels carmelites la predisposició per aconseguir un acord i la generositat de la donació. L'emplaçament, a escassos metres del vell Campió Llorens, connectat amb el carril bici i amb diversos recintes educatius de la zona, és una altre dels avantatges que destaca Benlloch de l'operació, que, recorda, ha resultat a “cost zero” per a la ciutat.
La construcció del nou pavelló Campió Llorens forma part de l'acord aconseguit amb el Villarreal CF per a escometre la primera fase de condicionament de l'entorn de l'Estadi de la Ceràmica, que va consistir a esponjar el camp per a garantir la seguretat en l'evacuació de l’estadi. Amb aquest objectiu, el Villarreal CF va assumir l'enderrocament del vell poliesportiu i la construcció d'una gran plaça diàfana enfront de l'estadi, habilitada per a la celebració d'esdeveniments de gran format. A més de la construcció de la plaça –“la més gran de la província”, puntualitza Benlloch- el conveni inclou l'obligació del Villarreal CF de fer-se càrrec de la construcció d'un nou pavelló poliesportiu, amb un cost aproximat d'un milió d'euros, en els terrenys que dispose el consistori. “El Campió Llorens va ser un poliesportiu molt lligat al barri, al qual ha prestat un servei imprescindible que no podíem suprimir. Per açò, una de les prioritats ha sigut sempre mantenir-lo en aquesta mateixa zona, amb la filosofia d’oferir serveis de proximitat. La donació del sòl per part dels carmelites, en un lloc privilegiat, és una operació excel•lent per a tots”, conclou.
En la mateixa línia, el pare Goyo i el pare David han insistit en el clima de col•laboració existent entre l'orde i el consistori en tot moment i la “generositat” que ha caracteritzat sempre la relació de la comunitat amb la població de Vila-real, on es van instal•lar per primera vegada l’any 1593. “L'orde carmelita hem estat sempre al servei del poble de Vila-real i, amb aquest acord, ho seguim estant”, apunten.
“Vila-real i elscarmelites han col•laborat sempre per a fer una ciutat millor i ho seguirem fent; després de l'acord del pavelló, no volem deixar de somiar i tenim ja molts més projectes en ment que esperem poder fer realitat en breu”, avança Benlloch. L'alcalde s'ha referit a la possibilitat de convertir l'antic internat de Carmelites, en la segona planta de l’edifici, en un alberg municipal amb unes 100 places, que podria completar-se amb l'aprofitament del gran saló menjador del col•legi en un complex “d'alt nivell, amb el qual garantir també el manteniment de l'edifici, protegit en el catàleg del patrimoni municipal”, recorda. “No anem a deixar d'explorar noves oportunitats”, conclou l'alcalde.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana