Vila-real: Vila-real implica les associacions locals en l'elaboració del primer Pla d'Inclusió i Cohesió Social de la ciutat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175568_104243/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175568_104243/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175568_104243/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 08-08-2018
Vila-real implica les associacions locals en l'elaboració del primer Pla d'Inclusió i Cohesió Social de la ciutat

La Regidoria de Serveis Socials ha engegat la redacció del primer Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Vila-real, que, a través d'una anàlisi en profunditat de les problemàtiques del municipi, pretén oferir un diagnòstic de la realitat social previ a la proposta de mesures concretes per a fer front als reptes de la cohesió i la inclusió social. Amb aquest objectiu, el pla ha volgut comptar amb les associacions que treballen en aquests àmbits, en una sessió participativa que ha permès identificar febleses i propostes de millora.
La sessió, celebrada la setmana passada a la seu de Serveis Socials, ha comptat amb la participació d'una vintena de persones de 13 entitats socials com Acudim, Fundació Manantial, Afervil, Creu Roja Vila-real o Tots Units. També van assistir a la jornada representants de Sant Vicent de Paül, AECC, Càritas, RUSC, AFA o la Fundació Síndrome de Down, entre altres assistents. “Ha sigut una reunió molt interessant i profitosa, que ens ha permès conéixer millor la percepció sobre la realitat social i els recursos municipals dels professionals que millor coneixen les problemàtiques que afecten a moltes famílies de la ciutat. Una trobada de la que traiem conclusions clares per a seguir millorant en l'atenció a les persones i als col·lectius més vulnerables i que resulten fonamentals per a l'elaboració del Pla d'Inclusió i Cohesió Social en el qual estem treballant des de fa mesos per a garantir la cohesió i la integració de tota la ciutadania, amb independència de les circumstàncies personals i familiars”, destaca el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela.
El Pla d'Inclusió i Cohesió Social parteix d'un diagnòstic previ realitzat per una empresa especialitzada sobre la base de l'anàlisi en profunditat de fonts estadístiques i entrevistes personals. Aquest document inicial, en el qual es tenen en compte qüestions com les variacions demogràfiques, l'evolució de l'ocupació o el risc de pobresa, s'ha remès a les associacions locals que treballen en l'àrea de la inclusió prèviament a la jornada participativa. A partir del seu estudi, les entitats que han participat en la sessió han pogut aportar les seues pròpies impressions en una jornada de debat i reflexió. Una major incidència en les tasques de prevenció, reduir les traves burocràtiques, la formació del voluntariat o l'impuls de l'ocupació social per a fer front a les necessitats creixents de les persones depenents i amb baixa autonomia són algunes les qüestions arreplegades en la sessió participativa.
“Prenem bona nota de totes aquestes aportacions, per a seguir avançant en la redacció d'aquest primer pla amb l'objectiu últim de millorar els serveis a les persones i treballar perquè Vila-real siga una ciutat cohesionada i integradora, en la qual tots puguem desenvolupar els nostres projectes vitals en condicions d'igualtat. Eixa ha sigut sempre la nostra prioritat, que ara arreplegarem en aquest nou Pla d'Inclusió i Cohesió Social municipal amb propostes concretes”, conclou Escorihuela.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana