Vila-real: La Policia Local de Vila-real inicia una campanya de vigilància i control de distraccions al volant juntament amb la DGT


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 16-09-2018
 

La Policia Local de Vila-real iniciarà el proper dilluns, 17 de setembre, una campanya de vigilància i control de distraccions al volant, en col•laboració amb la Direcció General de Trànsit (DGT).
La Unitat de Trànsit de la Policia Local s'encarregarà de comprovar, fins al diumenge 23, que tots els conductors respecten les recomanacions i normes bàsiques per a evitar distraccions al volant i circular de manera segura.
Les distraccions són considerades com un factor de risc en la conducció i es qualifiquen com a tal aquells successos, activitats, objectes o persones que, dins o fora del vehicle, capten l'atenció del conductor i la desvien de la tasca de conduir.
"Com més gran és la velocitat, menor marge de reacció tenim davant dels imprevistos. Cal concentrar-se en la tasca de conduir, ja que distracció i velocitat són un binomi que augmenta el risc d'accidents com les eixides de via, xocs i atropellaments", indica l'edila de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.
Per aquest motiu, els agents de la Policia Local se centraran a controlar algunes de les activitats que s'han demostrat més perilloses, com pot ser l'ús del telèfon mòbil per a respondre telefonades, llegir o enviar missatges. Encendre un cigarret i ajustar la ràdio també suposen apartar la vida de la carretera, per la qual cosa també es consideren conductes de risc, a les quals se sumen consultar mapes o llegir documents, circular sota els efectes de l'alcohol, portar xiquets esvalotant o plorant, tractar d'expulsar insectes del cotxe, així com la fatiga, la somnolència, l'estrès i l'ansietat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana