Vila-real: El Mercat Central de Vila-real estrena pàgina web per a adaptar-se a l’era digital i arribar a nous públics


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176892_105400/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/9/176892_105400/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/9/176892_105400/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 19-09-2018
El Mercat Central de Vila-real estrena pàgina web per a adaptar-se a l’era digital i arribar a nous públics

El Mercat Central de Vila-real acaba d'estrenar la seua primera pàgina web pròpia, que a més de suposar la seua adaptació a l'era digital, permetrà a tots els ciutadans adquirir els seus productes sense necessitat d'eixir de casa, acostant-se d'aquesta manera a nous públics i perfils de clients potencials.
El regidor d'Economia, Xavier Ochando, i el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés, han presentat la plataforma, acompanyats per la presidenta de l’Associació de Comerciants del Mercat Central de Vila-real, Rocío Alba.
“Avui és un dia històric per al nostre mercat, perquè per fi es posen al nivell d'altres empreses, que ja tenen el seu espai en el món digital”, explica Ochando. “Els hàbits de compra i les preferències dels consumidors han canviat i cada vegada és més important aparèixer a internet per a estar present, especialment en el sector comercial”, apunta. Per aquest motiu, agraeix la col·laboració del centre de negocis Efecte Vila-real, dependent de la Fundació Caixa Rural, que s'ha encarregat de crear el lloc web i de formar a tots els venedors per a facilitar-los la seua incursió al món digital.
Enric Portalés ha apuntat que “Efecte Vila-real té experiència en l'adaptació del xicotet comerç a les noves tecnologies amb la creació de projectes com Vilatenda i és un orgull que l'Ajuntament haja confiat en nosaltres per a dur a terme aquesta iniciativa, que ha comptat amb dues parts: formació i creació de la web”.
Així, els comerciants han rebut formació sobre l'ús del correu electrònic, la gestió de les xarxes socials d'empresa, disseny amb Canva, creació de vídeos i altres eines i han comptat amb assessorament personalitzat posterior per a resoldre dubtes.
“Per als venedors del Mercat Central aquest web suposa obrir una finestra al món digital i a nous possibles consumidors, portant el nostre producte al públic de sempre, però també a aquelles persones que troben en aquesta pàgina una nova opció per a fer una compra de productes de qualitat i en el comerç local”, afig Rocío Alba, qui agraeix “tota la formació que ens han donat per a aprendre a portar el negoci”.
Els internautes trobaran un web “molt intuïtiu”, tal com ha assenyalat Portalés, amb informació sobre el mercat i els diferents llocs, la seua ubicació i les facilitats d'aparcament que ofereix, notícies i tots els productes amb fotos, a més d'un apartat on fer les comandes. “Entre les funcionalitats del web trobem la promocional, per a potenciar i posar en valor les fortaleses d'aquest espai, com són l'atenció al client i la qualitat i frescor dels productes, juntament amb l'espai de comandes i el contacte amb els venedors”, explica.
“Gràcies a aquesta web, un sector tan tradicional com el del comerç d'aliments entra en la era digital, mantenint els seus punts forts, augmentant la visibilitat i donant a conèixer el valor afegit de comprar en la nostra ciutat”, indica Ochando, qui destaca l'acostament que suposa aquesta pàgina a un públic diferent. “Persones joves o familiaritzades amb les noves tecnologies que pel seu horari no poden acudir al mercat poden rebre el producte a casa o acudir a arreplegar-ho ja preparat després de fer la comanda”, manifesta l'edil, al mateix temps que assegura que “també es pretén potenciar les vendes”.
Així mateix, recorda que “parlem d'un producte fresc que, per les seues característiques requereix d'una preparació, manipulació i enviament perquè arribe en condicions òptimes al client” i apunta al fet que “per la seua idiosincràsia, molts productes poden variar el seu preu d'un dia a un altre, i açò és una qüestió que s’haurà de tenir en compte”. Més informació, accedint a la pàgina http://mercatcentralvila-real.com.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana