Vila-real: Comproms per Vila-real lamenta la demaggia de PP i Ciutadans en titllar la commemoraci i recreaci histrica de la Crema de Vila-real com un acte independentista


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 14-01-2019
 

El regidor Santi Cortells assegura que, com a acte institucional, est obert a totes les persones i partits que vulguen recordar la histria del seu poble per a evitar que es repetisca un genocidi com el registrat fa 313 anysDesprs de la celebraci de la commemoraci i recreaci histrica de la Crema de Vila-real aquest cap de setmana, el regidor Santi Cortells ?al seu torn edil de la Regidoria de Tradicions, que promou l'acte juntament amb l'AC Socarrats i Acci Cultural del Pas Valenci- ha eixit al pas de les crtiques de PP i Ciutadans.
Cortells ha lamentat l's partidista d'un acte institucional, obert a totes les venes i vens i, bviament, tamb a la resta de membres de la corporaci i de qualsevol partit o ideologia poltica. De fet, l'edil recorda que, un any ms, es va comptar amb la presncia de regidors de Xtiva, ciutat que, igual que Vila-real va patir la mateixa trgica situaci en la mateixa poca. En aquest sentit, assegura que voler veure ms enll d'una simple recreaci histrica una intenci poltica ?ms concretament independentista? demostra la falta d'arguments de tots dos partits de l'oposici, que noms pensen en l'electoralisme fcil. La seua alada de mires noms arriba a aix, a les banderes, per si miren un poc ms enll de les seues lnies ideolgiques, veuran que s un acte carregat de tolerncia, respecte i emoci, afirma.
L'edil assenyala que el poble que oblida la seua histria est condemnat a repetir-la i estem parlant d'un cas molt greu, un genocidi que fa 313 anys va exterminar un 10% de la poblaci i es va acarnissar amb una altra gran part, que va patir les represlies i l'empresonament. s summament ridcul i de tindre la ment molt bruta comparar un esdeveniment histric amb cap suposada exhibici en contra de la unitat de cap pas i per a parlar aix primer haurien d'assistir, presenciar l'acte i documentar-se mnimament, critica. Un esdeveniment que se celebra des de fa quasi tres dcades i que ha comptat amb suport institucional per primera vegada grcies al meu predecessor, Pasqual Batalla, que com tots sabem ha sigut sempre un home de pau i de concrdia.
PP i Ciutadans ja han anunciat que si ells governen desprs de les eleccions retiraran la subvenci a les associacions que organitzen la commemoraci, assenyala Cortells. Esperem que ho reconsideren, perqu seria una llstima que marginaren a entitats de la seua mateixa ciutat noms per no ser del seu grat. No se suposa que ac governem per a tots? Sembla que ells no seran iguals que nosaltres si arriben a tocar un mnim de poder. s per a pensar-se el fet de donar-los el vot a aquestes persones, indica.
L'nic objectiu d'aquests partits s exterminar la seua histria, una histria que, segons sembla, no els interessa recordar, denuncia, nosaltres no seguirem el seu joc i mentre es continue organitzant, comptaran amb tot el nostre suport.
En la mateixa lnia, argumenta que aquesta representaci s nica a les nostres comarques, una singularitat que en ciutats com Almansa (Albacete) reporta moltssimes visites, turisme i activitat comercial. Si PP i Ciutadans desitgen el millor per al seu poble, haurien de pensar que una cosa tan extraordinria i nica com aquesta mereix ser conservada i protegida, per seria esperar massa d'ells, conclou.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana