Vila-real: Vila-real rep 25.000 euros del Govern per a reforar la lluita contra la violncia de gnere en aplicaci del Pacte d'Estat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180985_108784/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 16-01-2019
Vila-real rep 25.000 euros del Govern per a reforar la lluita contra la violncia de gnere en aplicaci del Pacte d'Estat

L'Ajuntament de Vila-real incorporar 25.000 euros ms a la lluita contra la violncia de gnere, grcies a les ajudes destinades pel Govern central a travs del Pacte d'Estat contra la violncia de gnere, aprovat pel Parlament al setembre de 2017. La regidora d'Igualtat, Rosario Royo, ha donat a conixer aquest mat les ajudes que, assenyala, permetran reforar les campanyes de sensibilitzaci, l'educaci en igualtat i la visibilitzaci de la dona en els diferents mbits de la vida.
?El Pacte d'Estat signat per tots els grups parlamentaris persegueix acabar d'una vegada per sempre amb la xacra de la violncia de gnere. En l'mbit municipal, una de les mesures ms urgents s l'adopci de les modificacions legals oportunes perqu l'Administraci local puga dur a terme actuacions en la promoci de la igualtat entre homes i dones i contra la violncia de gnere, ja que es tracta de l'administraci ms prxima a la ciutadania. Una altra mesura fonamental s la de dotar econmicament als ajuntaments?, recorda Royo. Amb aquest objectiu, el Ministeri de la Presidncia va dictar el desembre passat una resoluci per la qual destina a l'Ajuntament de Vila-real una subvenci de 25.844,25 euros. Aquestes ajudes han de destinar-se a campanyes de prevenci, educaci en igualtat i refor del departament en suport a les dones.
?La Regidoria d'Igualtat est treballant en aquesta lnia, amb iniciatives com la campanya ?Trenca el silenci?, la collaboraci amb els centres educatius en formaci d'igualtat, amb ?Patis coeducatius? o tallers formatius per a l'alumnat, i estem preparant tamb una escola de formaci en igualtat i contra la violncia que presentarem prximament, i que podr finanar-se tamb grcies a aquestes noves ajudes del Govern central?, agrega la responsable d'Igualtat.
?Malgrat els moviments i veus sorgides en les ltimes setmanes que semblen pretendre menyscabar la lluita per la igualtat, el Pacte d'Estat no s un capritx d'un grup poltic. Ha arribat per a quedar-se, perqu es complisca i, d'aquesta manera, continuar avanant en drets?, incideix Royo, qui recorda que, segons l'ltima macroenquesta sobre la violncia de gnere realitzada pel Ministeri de Sanitat i Igualtat, un 12,5% de les dones majors de 16 anys han patit violncia de gnere alguna vegada en la seua vida, per solament el 28,6% va presentar denncia. ?Aquestes dades expliquen per elles mateixa la necessitat de poltiques especfiques contra la violncia de gnere per, afortunadament, hi ha unes altres que indiquen que s'estan produint canvis significatius, com el fet que el 77,6% ha aconseguit eixir de la violncia de gnere. De la violncia masclista tamb es pot eixir?, conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana