Vila-real: Benlloch reclama a la Generalitat una solució urgent a la dotació de recursos per als alumnes de la Panderola a l’eixida del centre


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 10-02-2019
 

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, sol•licitarà una reunió urgent amb el director general de Diversitat Funcional de la Generalitat, Antonio Raya, per a tractar, conjuntament amb el director del Centre d'Educació Especial La Panderola, Vicent Esteve, i els pares i mares d'alumnes, la necessitat imminent de places públiques que permeten als usuaris del centre continuar amb itineraris assistencials i ocupacionals quan, als 21 anys, han d'abandonar el col•legi.
“Quan aquests xics i xiques acaben la seua etapa escolar a la Panderola, amb 21 anys, hem de garantir els recursos necessaris perquè puguen continuar desenvolupant-se i evolucionant, oferint també suport a les famílies, ja siga en centres de dia o ocupacionals. No obstant això, la veritat és que en l'actualitat no disposem a Vila-real de suficients places per a garantir una resposta adequada a aquesta situació”, lamenta Benlloch. En concret, Vila-real compta en aquests moments amb un Centre Ocupacional, amb 60 places ja cobertes, i un Centre de Dia, amb capacitat per a 20 persones, mentre que a la Panderola s'atén uns 60 alumnes de diferents edats, bona part d'ells de Vila-real. “Des de l'Administració, hem d'assegurar des de ja que aquests xavals podran continuar estant atesos de la millor manera possible d'acord a la seua situació; en cas contrari, estem abocant a aquestes famílies a haver de fer front a recursos privats, molt costosos, i desplaçaments en absolut recomanables en aquests casos, quan no a mantindre a casa els seus fills i filles, amb els problemes que això pot suposar per a la qualitat de vida tant dels alumnes com de les seues famílies”, lamenta Benlloch. En aquests moments, quatre famílies de Vila-real es troben ja en aquesta situació.
“És urgent oferir ja una solució a aquestes famílies. Des de fa ja mesos s'està treballant, a través de la Regidoria de Serveis Socials, la direcció de la Panderola i l'associació El Rusc, amb la Generalitat Valenciana per a buscar una eixida, però no hi ha marge ja per a l'espera”, adverteix Benlloch. Per aquest motiu, l'alcalde sol•licitarà de manera immediata una reunió amb el director general de Diversitat Funcional.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana