Vila-real: L?Ajuntament de Vila-real incorpora set treballadors amb capacitats diferents a travs de la collaboraci amb XiCaEs


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184445_111792/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 23-04-2019
L?Ajuntament de Vila-real incorpora set treballadors amb capacitats diferents a travs de la collaboraci amb XiCaEs

L'Ajuntament de Vila-real incorporar en els prxims dies set treballadors amb capacitats diferents, grcies a la collaboraci amb la Fundaci Caixa Rural, a travs del projecte XiCaEs. El regidor d'Economia, Xavier Ochando, i el secretari de la Fundaci Caixa Rural Vila-real, Josep Ramos, aix com diferents representants municipals i de l'entitat, han donat la benvinguda als alumnes del curs d'habilitats sociolaborals per a persones amb capacitats diferents, que desprs de finalitzar la formaci, passen ara a incorporar-se durant huit mesos al consistori.
Ochando ha recordat que aquesta iniciativa sorgeix desprs de la creaci d'una Mesa per a la integraci de persones amb capacitats diferents, en la qual es troben representades diferents associacions i grups poltics municipals, que ?al llarg d'un any han portat avant diferents accions de conscienciaci, jornades per a empreses sobre Responsabilitat Social Corporativa i han traat un pla per a la inserci d'aquestes persones, que hui culmina amb la incorporaci d'aquests treballadors, que comptaran amb tutors i la supervisi i acompanyament necessaris perqu la seua estada siga ptima?.
?Es tracta d'un collectiu vulnerable que requeria d'un programa especfic i adaptat en el qual prevalguera l'ocupabilitat i la integraci social, l'empoderament, sentir-se actius i integrats i creiem que s'ha aconseguit, perqu hui inicien un nou cam que segurament ser molt fructfer per a ells?, assegura Ochando, qui agraeix a la Fundaci Caixa Rural, especialment al projecte XiCaEs l'impuls donat al projecte.
Per la seua banda, Josep Ramos ha destacat la satisfacci de l'ens que representa per ?collaborar activament amb l'Ajuntament en la integraci de persones amb capacitats diferents i per haver pogut impulsar un projecte com el de XiCaEs, que ja comena a donar els seus fruits, no solament amb programes d'oci i per a joves, sin tamb amb programes per a garantir l'ocupabilitat d'aquestes persones?.
En total, les set persones que s'incorporen com a ordenances i en departaments com Educaci o Ermita, entre altres, rebran una remuneraci de 450 euros mensuals. Ochando destaca que, ?mentre la Regidoria d'Economia ha sigut l'encarregada d'oferir, a travs de Dinserta, la formaci prvia, s la Fundaci Caixa Rural qui ha assumit el cost d'aquesta segona part amb el seu pressupost?. Per aquest motiu, ha agrat que ?tot el projecte que s'ha gestat en els ltims temps a travs de la Mesa de capacitats diferents haja pogut ser una realitat grcies a la collaboraci amb aquesta entitat de la nostra ciutat, amb la qual sabem que sempre podem comptar?.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana