Vila-real: La Regidoria de Sanitat de Vila-real refora el tractament contra els mosquits per a prevenir les plagues


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184474_111820/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 24-04-2019
La Regidoria de Sanitat de Vila-real refora el tractament contra els mosquits per a prevenir les plagues

La Regidoria de Sanitat de Vila-real continua realitzant actuacions dins del seu Pla integral de control de plagues de mosquits, amb un refor en les ltimes setmanes l'objectiu de les quals s previndre durant tot l'any i, especialment, de cara a l'arribada, aviat, de les altes temperatures. La regidora de l'rea, Silvia Gmez, ha supervisat els nous treballs iniciats recentment de la m de l'empresa responsable de la gesti de l'aigua a la ciutat, FACSA, que s'ha encarregat de netejar a fons els embornals, comenant per la zona centre de la ciutat.
Desprs de la neteja s'ha procedit a iniciar el tractament, que podria considerar-se una continuaci de les diferents intervencions que es realitzen al llarg de l'any per a mantindre sota control a aquest insecte. Gmez recorda que ?el nostre Pla de control de plagues de mosquits funciona des de fa temps i serveix per a coordinar els diferents departaments municipals implicats, aix com per a reforar les tasques de prevenci?.
L'objectiu s evitar, a mitj i llarg termini episodis com els viscuts en alguns moments de l'estiu, ?no noms a Vila-real, sin en molts altres municipis del nostre entorn?. Per aquest motiu, destaca com un fet ?molt important? la recent aprovaci per unanimitat al Ple per a concedir a la Diputaci de Castell l'autoritzaci per al control i prevenci de plagues de mosquits en el terme municipal.
?Era una reivindicaci de Vila-real i molts altres municipis durant anys, ja que s aquest ens supramunicipal qui ha de coordinar els esforos per a garantir una major efectivitat, ja que els mosquits no entenen de fronteres?, explica.
A ms, recorda que a Vila-real ?estem fent un important esfor en prevenci, amb l'aplicaci de tractaments de manera contnua, xarrades formatives i coordinaci amb diferents departaments i entitats, demostrant que el tema dels mosquits ens preocupa i ens ocupa? i posa de manifest la importncia d'actuar com s'est fent ?aplicant larvicides en embornals desprs de la seua neteja, ja que s molt ms efectiu i d'aquesta manera ja estem preparats per a qualsevol situaci?.
Finalment, Gmez apunta que ?des de la Regidoria de Sanitat, i de la m de l'empresa adjudicatria del contracte, continuarem procedint amb els tractaments de control de les plagues, com sempre hem fet? i ha demanat, novament, collaboraci ciutadana, especialment a aquelles persones que tinguen parcelles, perqu estiguen pendents de qualsevol canvi. ?Molts focus tenen el seu origen en parcelles privades en les quals l'Ajuntament, legalment, no pot actuar. s important que els propietaris seguisquen una srie de pautes preventives, per tamb que la ciutadania es pose en contacte de manera oficial amb la Regidoria de Sanitat, a travs d'instncia, telfon o correu electrnic, per a notificar-nos els focus que detecten. Noms aix podrem o b actuar o b reclamar als propietaris que actuen?, conclou l?edila.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana