Vila-real: Birbar, La Barra del Sedre i La Olivereta s'alcen amb els premis a la millor olleta en les X Jornades Gastronmiques


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192304_118464/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192304_118464/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192304_118464/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 15-01-2020
Birbar, La Barra del Sedre i La Olivereta s'alcen amb els premis a la millor olleta en les X Jornades Gastronmiques

Birbar, espai gastronmic valenci s'ha alat amb el premi Pasqual Batalla a la millor olleta de la desena edici de les Jornades Gastronmiques Mengem a Vila-real olla de la Plana, celebrades durant tot el mes de novembre en els restaurants de la ciutat. Aix s'ha donat a conixer aquesta vesprada en l'acte de clausura de les jornades, celebrades en el restaurant Nu. La Barra del Sedre i La Olivereta s'han alat amb el segon i tercer lloc, respectivament.
El jurat professional ha estat format Carlos Gutirrez, xef del restaurant Casa Roque de Morella; Francisco Gonzlez, crtic gastronmic; Ignacio Porcar, professor de l'Escola d'Hostaleria de Castell; Conchita Ibaez, presidenta de l'Associaci dAmes de casa de Vila-real, i Hctor Molina, agricultor i assessor gastronmic. Tots ells van ser els encarregats de valorar i puntuar l'elaboraci i presentaci de la recepta durant la degustaci popular oferida a la plaa de la Vila, on es van repartir prop de 1.000 cassoletes, amb un donatiu d'1 euro a benefici de Critas. Desprs de la deliberaci, hui s'ha fet lliurament dels guardons.
Mengem a Vila-real, que ha celebrat la seua desena edici, est consolidada com una de les cites referents de la gastronomia local i provincial, amb un miler de mens servits en els 14 restaurants participants en 2019. Un altre exemple de la repercussi de les jornades sn les visites al blog de la campanya, que continuen creixent fins a situar-se en les 10.600 visites. Les dades revelen que les Jornades Gastronmiques estan plenament consolidades en el nostre calendari, com una iniciativa que afavoreix el coneixement de la nostra excellent restauraci i gastronmica, l'impacte econmic i l'atracci de visitants a la nostra ciutat, valora el regidor d'Economia, Xus Madrigal, qui ha felicitat els restaurants guardonats amb el premi Pasqual Batalla, que ret homenatge a un dels principals impulsors de la iniciativa. Madrigal ha volgut agrair tamb la collaboraci de l'Associaci Gastronmica de Vila-real, la Diputaci de Castell, la Cooperativa de Vila-real, Critas, Ucovi, els restaurants participants i el ceramista Angel Igual.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana