Vila-real: Benlloch activa un pla de proximitat administrativa de les regidories com a avantsala d'una futura descentralitzaci municipal


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 18-01-2020
 

L'alcalde programa jornades de treball amb els departaments de Serveis Pblics, Serveis Socials, Esports i Economia, situats en dependncies externes a la casa consistorial, per a avanar en la innovaci en el governament

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, posar en marxa en els prxims dies un pla de proximitat administrativa de les regidories amb el qual es pretn fer un pas ms en el procs de coordinaci i contacte constant amb els diferents departaments del consistori introduint nous elements d'innovaci en la governament municipal. Benlloch ha explicat que aquest pla permetr comenar a traar les lnies d'una futura descentralitzaci de serveis municipals per a analitzar quins serveis es podrien prestar en un futur de manera ms prxima als ciutadans. En el marc d'aquest pla, l'alcalde iniciar una ronda de visites a regidories que se situen en dependncies externes a l'edifici de la casa consistorial.
Desprs de prcticament dos anys encadenant processos electorals i d'inestabilitat poltica en el Govern central i una vegada aprovat el nou pressupost municipal que ens garanteix l'estabilitat i la reorganitzaci de l'Ajuntament, reprenem aquesta lnia de proximitat tant al carrer com en la prpia administraci, ha detallat l'alcalde, qui subratlla que aquest tipus d'accions eren una cosa que habitualment realitzava per que han sigut impossibles en els ltims mesos, per l'error d'alguns partits de confondre aquestes accions de proximitat amb electoralisme i la seua obsessi per presentar denncies davant la Junta Electoral.
A travs del pla de proximitat administrativa de les regidories, l'alcalde dur a terme una srie de jornades de treball amb departaments installats en dependncies externes a l'edifici central de l'Ajuntament com sn les rees de Serveis Pblics, Serveis Socials, Esports i Economia, que suposen al voltant del 80% del pressupost municipal. Aquestes visites i reunions permetran al primer edil conixer ms en profunditat les necessitats i idees de futur d'aquestes regidories amb l'objectiu de continuar avanant en la nostra lnia de constant innovaci i pensant tamb ja en una futura descentralitzaci de serveis grcies a les noves possibilitats que ofereix l'administraci electrnica. s evident que com a alcalde jo mantinc contacte diari amb els regidors i conec, a travs de les reunions de coordinaci de l'equip de govern, les principals qestions que afecten cada rea municipal, per aquest pla de proximitat pretn anar ms enll per a traslladar per un dia el despatx d'Alcaldia a aquests departaments i planificar amb ells una estratgia 2020-2023, puntualitza Benlloch, qui recorda que en el cas de les rees municipals que estan situades a la Casa de la Vila t possibilitat de mantenir un contacte ms freqent amb els funcionaris.
Les visites comenaran aquest dijous 23 de gener amb una jornada de treball en la seu de Serveis Pblics. A ms de reunir-se amb el regidor delegat de l'rea i els responsables del departament per a conixer les necessitats, balan dels ltims anys i idees de futur, l'alcalde tamb visitar algun dels projectes que t en marxa la regidoria. El pla de proximitat continuar en les segents setmanes amb jornades de treball programades en els departaments de Serveis Socials, Esports i Economia.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana