Vila-real: El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars recupera el seu cabal grcies a la borrasca 'Glria'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192597_118709/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192597_118709/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192597_118709/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192597_118709/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 24-01-2020
El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars recupera el seu cabal grcies a la borrasca 'Glria'

La Confederaci Hidrogrfica del Xquer est soltant des d'ahir 50 metres cbics per segon des de l'embassament del Sitjar a Onda


El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels Ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputaci de Castell i la Generalitat Valenciana torna a tindre, des de hui mateixa, un cabal d'aigua permanent des de l'embassament del Sitjar, al terme d'Onda, fins a la platja de les Goles entre els termes de Borriana i Almassora. La Confederaci Hidrogrfica del Xquer (CHX) ha decidit realitzar un desembassament tcnic de fins a 50 metres cbics per segon des del pant del Sitjar a Onda per evitar que arribe al lmit de la seua capacitat d'emmagatzematge i com a mesura de prevenci per a fer front a les conseqncies que est deixant la borrasca 'Glria'. Cal tindre en conter que ha nevat amb abundncia en la zona de capalera del riu Millars i tamb en les zones altes dels seus afluents ms importants com sn el riu Linares o Villahermosa i el Carbo. La borrasca 'Glria' va deixar gruixos de neu important des de diumenge fins dimarts. A partir de dimarts a migdia la pluja intensa va substituir a la neu. Un fet que va provocar que la neu es fonguera rpidament de les zones ms baixes de les muntanyes. Rpidament els rierols i les rambles es van omplir d'una aigua que va acabar als embassaments del riu Millars. Tornar a veure els 14 quilmetres del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars amb aigua no ocorria des del passat mes d'octubre de 2019. Cal recordar que havien portat un fluix constant d'aigua durant els mesos de juliol, agost, setembre i octubre.


El Millars salta amb fora per tots els assuts de la desembocadura
La imatge que es pot observar a partir de hui s la d'un riu Millars que salta amb fora i vivacitat per tots els assuts de la desembocadura com sn els Matxos de Vila-real, l'assut Comunitari o d'Almassora i les Revalladores o assut de Borriana. El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars informa que el cabal continuar pujant durant tot el dia de hui. De moment dues de les conseqncies d'aquest augment del nivell de l'aigua s que els passos de la Pila i la Cossa que comuniquen els termes de Borriana i Almassora estan tallats al trnsit de vehicles i persones. El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars demana molta prudncia a tots els usuaris que utilitzen l'ecosistema fluvial o transiten per ell durant aquests dies.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios