Vila-real: Igualtat dona veu als centres educatius i les associacions en la programaci amb motiu del Dia Internacional de la Dona


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192676_118776/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 26-01-2020
Igualtat dona veu als centres educatius i les associacions en la programaci amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Rosario Royo es reuneix amb els collectius que treballen per la igualtat i contra la violncia masclista per a coordinar les activitats, en les quals s'implicar els escolars amb el pintat de frases en favor de la igualtat en els passos de vianants

La Regidoria d'Igualtat perfila ja la programaci amb motiu del prxim 8 de mar, Dia Internacional de la Dona, que es desenvolupar en collaboraci amb les associacions locals que treballen per la igualtat de gnere i contra la violncia masclista, aix com amb els centres educatius de la ciutat. De fet, els xiquets i xiquetes de Vila-real tindran un especial protagonisme en les activitats de sensibilitzaci que es realitzaran.
Rosario Royo, regidora de l'rea, s'ha reunit amb la Comissi d'Igualtat, composta pels coordinadors i les coordinadores d'igualtat i convivncia de cada centre escolar de la ciutat, per a ultimar els detalls del projecte que estan duent a terme conjuntament. Volem fer un homenatge als centres educatius de Vila-real, per la seua participaci i implicaci amb la igualtat de gnere, ha afirmat.
El projecte, en el qual participen dotze collegis d'Infantil i Primria, consisteix en la realitzaci d'un concurs, en el qual els alumnes i alumnes hauran de crear sis frases en favor de la igualtat de gnere. Desprs de la creaci de les frases, la Comissi d'Igualtat triar la millor frase de les propostes per cada instituci educativa i aquesta es pintar en el pas de vianants de l'entrada de cada collegi. Posteriorment, i a partir del dia 6 de mar, totes les frases finalistes estaran exposades a la Casa dels Mundina, perqu tota la poblaci de Vila-real, incloent els collegis, puguen visitar l'exposici.
Per part seua, Royo tamb s'ha reunit amb les associacions que treballen en defensa de la igualtat de gnere i contra la violncia masclista, entre elles el Grup de Dones de Vila-real, l'Associaci Andrea Carballo, l'Associaci dAmes de casa i Juntes de Creu Roja Vila-real, per a pactar una programaci conjunta el prxim dia 8 de mar. Des de la Regidoria d'Igualtat i l'Ajuntament de Vila-real apostem per la participaci ciutadana i volem recolzar totes les iniciatives de les associacions, perqu tot el seu esfor arribe a la ciutadania, ha incidit la regidora.
Durant la reuni, en la qual la regidora ha entregat la declaraci institucional del 8 de mar perqu les diferents associacions la revisen i puguen afegir les seues aportacions, s'han debatut les possibles propostes que es desenvoluparan per al Dia Internacional de la Dona. Entre aquestes iniciatives destaquen un cinefrum de sensibilitzaci, el Punt Violeta, un cor gspel i la lectura institucional del manifest, en reivindicaci de la igualtat de gnere i rebuig a la violncia masclista. Aix mateix, des de la Regidoria d'Igualtat, el dia 6 de mar, a la Casa dels Mundina, es realitzar la presentaci del llibre Feminismo en 35 hashtags de Sonia Reverter.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios