Vila-real: Correus facilita a Vila-real els distintius ambientals de la DGT per a accedir a les Zones de Baixes Emissions


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227344_144126/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 10-05-2024
Correus facilita a Vila-real els distintius ambientals de la DGT per a accedir a les Zones de Baixes Emissions

En resposta a la creixent necessitat de complir amb les regulacions ambientals a les Zones de Baixes Emissions (ZBE), Correus facilita a la ciutadania l'adquisició les de etiquetes ambientals de la Direcció General de Trànsit (DGT) que regulen l'accés a aquestes zones en nombroses localitats de tota Espanya, entre elles Vila-real.

Durant l'any 2023, l'increment en la distribució de distintius ambientals de la Direcció General de Trànsit (DGT) a través de Correus a Vila-real gairebé s'ha triplicat. Així des de l'oficina del carrer Onda, 2 es van emetre un total de 6.067 d'aquestes etiquetes ambientals, marcant un creixement del 170% en comparació amb l'any anterior, quan es van distribuir tan sols 2.245 distintius.

Amb la comercialització d'aquest producte Correus facilita a tots els ciutadans el compliment de les regulacions ambientals a les Zones de Baixes Emissions (ZBE) que es van implementant en diferents ciutats espanyoles, facilitant a la ciutadania l'adquisició d'aquests distintius i evitar possibles sancions.

Aquests distintius, que classifiquen els vehicles segons la seua eficiència energètica, es comercialitzen en quatre tipus diferents, identificats per colors: 0 emissions (blau), Eco (blau i verd), Etiqueta C (verd i groga) i Etiqueta B (grog). Amb un cost de 5 euros, aquests distintius estan disponibles en dos mides, en funció del tipus de vehicle, i representen una eina essencial per a la identificació de vehicles conforme a les regulacions ambientals.

Les Zones de Baixes Emissions (ZBE) han estat implementades en ciutats amb una població superior als 50.000 habitants, així com en àrees insulars i municipis amb més de 20.000 habitants que registren certs nivells de contaminació. Aquesta mesura té com a finalitat principal millorar la qualitat de l'aire i reduir els nivells de contaminació en aquestes zones, promovent així un entorn més saludable i sostenible per a tots els seus habitants.

La venda d'etiquetes ambientals forma part de l'ampliació dels serveis oferits per les oficines de Correus, que inclouen també la tramitació de serveis de la DGT com l'obtenció de duplicats del permís de circulació, emissió d'informes de vehicles, entre altres.

A més de les oficines postals, els aproximadament 6.000 carteros i carteres rurals de tota Espanya també faciliten aquests distintius a les persones residents en petits municipis, oferint un servei còmode i accessible en la porta de les seues llars, evitant desplaçaments innecessaris.

L'oficina de Vila-real també ofereix per als conductors la llum d'emergència homologada, Balisa V16 que permet als vehicles senyalar la posició en situacions d'avaria o accident sense necessitat de baixar del vehicle, evitant riscos personals.

Amb una gamma diversificada de serveis, que van des del pagament de tributs o l'ingrés i la retirada d'efectiu, fins a la gestió de serveis de llum i telefonia, l'oferta de Correus es centra en apropar serveis a la ciutadania i simplificar el seu dia a dia, contribuint així al seu benestar i facilitant les seues gestions diàries.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana