Vilafamés: 'Botifarra' emociona Vilafamés


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/7/161479_92617/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/7/161479_92617/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/7/161479_92617/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 31-07-2017
'Botifarra' emociona Vilafamés

Pep Gimeno 'Botifarra' va fer vibrar d'emocions la plaça de la Font de Vilafamés en el concert que va oferir el dissabte davant de més de mil espectadors que van riure i aplaudir, entusiàsticament, durant els més de 90 minuts que va durar l'actuació. El cantant de Xàtiva va presentar el seu espectacle 'De banda a banda de la Mediterrània', que suposa la cloenda dels actes commemoratius del 775 aniversari de la Carta Pobla de Vilafamés.

La rondalla del Botifarra va fusionar les cançons tradicionals valencianes amb sons àrabs aportats pel músic i cantant Ahmed Touzani. El públic vilafamesí va poder escoltar, entre altres cançons populars, "La granaïna del tio Palero", "Malaguenya de Barxeta" o "La Tarara", incorporades a un espectacle en el que el músic valencià té la finalitat de demostrar la proximitat musical de les dos bandes de la Mediterrània, la del nord i la del sud.

Longi Gil, regidor de Cultura i Patrimoni, ha assenyalat que "a Pep Gimeno Botifarra el tenim ací perquè és un exemple de la recuperació de la tradició sonora valenciana, cosa que coincideix en un dels objectius de recuperació del patrimoni del Consell Municipal de Cultura de Vilafamés”.
El concert del Botifarra tanca també el cicle musical "Vilafamés, a l'ombra del Castell" que amb les actuacions de Veus Atrevides, la Banda Jove de Vilafamés i el Conjunt Instrumental de l'Associació Cultural La Roca han comptat amb molt bona acollida de públic.