Vilafamés: Vilafamés demana que s'autoritzen les proves del sistema 'Cistella Malla' en el parany


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/12/166558_96786/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 13-12-2017
Vilafamés demana que s'autoritzen les proves del sistema 'Cistella Malla' en el parany

L'Ajuntament de Vilafamés ha aprovat per unanimitat una moció conjunta en la qual se sol·licita a la Conselleria de Medi ambient que autoritze les proves del nou sistema de caça de parany denominat 'cistella malla', amb l'objectiu de corroborar que és un mètode selectiu i que no provoca ni la mort ni el sofriment de les aus.

El document aprovat per PSPV, Triem Vilafamés-Compromís i PP, exposa que “aquest nou mètode de caça selectiva per pes i morfologia assegura, fins i tot si s'activa la cistella, que no produirà cap dany a les aus capturades, podent ser alliberades”. En l'argument de la moció s'explica que APAVAL va presentar aquest nou sistema al setembre de 2016, després de sis llargs anys d'intens treball per a salvar els problemes legals que persegueixen als afeccionats des que en la dècada passada es decidira penalitzar aquesta pràctica cinegética”.

El portaveu de Triem Vilafamés, Pablo Juan, va assenyalar que les lleis que van prohibir el “parany” es van aprovar quan el PP encara governava amb majoria absoluta en la Generalitat i en l'Estat, i va afegir: “van ser aprovades precisament pel partit que ara proposa aquesta moció, sense que en el seu moment presentara al·legació alguna per tractar-se d'una modalitat de caça tradicional”.

Els tres grups polítics argumenten en l'escrit que “aquest model és la conclusió d'un treball col·lectiu ha sigut avalat per set enginyers, tres d'ells de la Universitat de València, que van acreditar que aquest sistema respecta la normativa espanyola i europea, signant les conclusions”.

L'Ajuntament ha acordat, amb l'aprovació d'aquesta moció, instar a les Corts a la creació d'una Comissió de Treball, en la qual estiguen representats tots els grups polítics amb la finalitat d'iniciar una modificació de la Llei de Caça, perquè empare la regulació del 'parany'.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana