Vilafamés: L’ Associació d’Amics del casc Antic de Vilafamés davant EL Pla de Mobilitat


 
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 06-01-2018
 

L’ Associació d’Amics del casc Antic de Vilafamés davant EL Pla de Mobilitat.
Dins del període obert de participació AACAV ha presentat unes primeres al•legacions a les propostes que conte el projecte, els punts més destacats de les nostres al•legacions es situen:
A.- No te en compte l’ existència dels residents no censats al ser la seua casa segona residència, i que en casos de cap de setmana, festes, vacances i en altres esdeveniments, passen dies al poble, amb necessitats tant d’ accessibilitat com de subministraments diversos. Esta ocupació especialment és molt evident als carrers més centrals del casc antic.
B. El projecte igualment no te en compte els condicionants de la zona que forma el conjunt històric declarat bé d’interès cultural(BIC), i de les prescripcions de la Llei de Patrimoni Cultural.
D.- Alguns del canvis de direccions presenten problemes I implicarien l’ aïllament d’ alguns punt del casc antic.
C.-La necessària posada en valor del casc antic tindria que comportar alliberar-lo de vehicles, i considerem que caldria habilitar espais d’ aparcament a les immediacions, com seria al cas per l’ entrada de darrere, accedint per la carretera vella de San Juan de Moró.
D. Demanem una revisió total en tot allò que afecta al casc antic, i hem reiterat la nostra voluntat d’ acord, demanant de nou un encontre amb les autoritats i autors del projecte, i un posterior debat o reunió ciutadana oberta.
Vicent Alvarez. President


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana