Vilafamés: Idoia Bernat, proclamada reina de les festes de Vilafamés en un acte emotiu


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175679_104337/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175679_104337/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175679_104337/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175679_104337/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 11-08-2018
Idoia Bernat, proclamada reina de les festes de Vilafamés en un acte emotiu

Vilafamés va viure anit una emotiva gal•la en la que va ser proclamada reina de les festes de la localitat, Idoia Bernat, que, juntament amb la seua cort d'honor composta per Anna Valls Verdoy, Cristina Bou Trilles, Balma Rico Trilles i Diana María Vico Casanova representarà a la població durant tot el calendari festiu.

La nit començava amb la recepció, a la plaça de l'Ajuntament, de les diferents autoritats presents en l'acte i de les associacions. Des d'allí, la nova reina de les festes i les dames van desfilar amb els acompanyants i les autoritats fins la plaça de la Font, al compàs de la banda de música La Lira de l’Associació Cultural La Roca de Vilafamés.

Era una nit especial. Neus Trilles, reina de les festes 2015, acompanyada per la seua cort d'honor, va escenificar el relleu en el regnat en un acte que va estar presentat per Carmen Andrada i Martín Llorens i va tindre de mantenidora Rosa Agost, professora del departament de Comunicació de la Universistat Jaume I. Agost va fer un discurs trencador, amb contingut clarament feminista, amb el qual va voler empoderar a les joves perquè en el futur siguen "allò que elles vulguen ser". El alcalde, Abel Ibañez, també va dirigir unes paraules als veïns i veïnes i a la nova reina de les festes i la seua cort d'honor en una nit en la qual va haver dos sorpreses. La primera, que tant la reina, Idoia, com les dames, van participar de l'acte prenent la paraula de forma coral, junt a Rosa Agost, en el final de la seua intervenció. La segona sorpresa va ser l'aparició a l'escenari del grup de danses La Triciola, conjunt del qual forma part la dama Anna Valls Verdoy, fet que va emocionar els presents.

Una vegada realitzada la proclamació oficial de la reina de les festes, la jornada d'avui té com a protagonistes les activitats taurines. Pel matí s'han acabat de muntar els cadafals a la plaça de la Font, per a immediatament donar pas a la primera entrada de vaques i bous a l'estil de la vila, amb bous de Jaime Tárrega. Els actes taurins continuen aquesta vesprada amb la exhibició de bous i vaques i la desencaixonada del primer dels sis bous feréstecs que es torejaran durant aquestes festes, de nom 'Salpicado' de la ramaderia dels Hermanos Collado Ruiz de Jaén, i que està patrocinat per l'Ajuntament i la Comissió de Festes.

Durant la vesprada es portara a terme el concert de guitarra a càrrec d'Óscar Ebro, un dels professors del Curs Internacional de Guitarra 'Manuel Babiloni”, amb el qual s'ha donat per finalitzat aquest esdeveniment. La nit continuarà amb l'embolada del bou que s'ha torejat per la vesprada i amb l'actuació de l'orquestra La Fania i la discomòbil The End.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana