Vilafamés: Vilafamés celebra el dia de la patrona i enceta el concurs de ramaderies


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175793_104441/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175793_104441/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175793_104441/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175793_104441/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175793_104441/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 15-08-2018
Vilafamés celebra el dia de la patrona i enceta el concurs de ramaderies

El caràcter religiós de les celebracions ha marcat el matí a Vilafamés en el dia de Mare de Déu de l'Assumpció. Centenars de fidels han participat en la missa solemne que s'ha oficiat a l'església parroquial i en la qual també ha participat la Coral de la localitat. Una vegada finalitzada la celebració eucarística, les autoritats, associacions i veïns presents han realitzat una ofrena floral a la Verge.

A continuació, la comitiva ha iniciat la processó pels carrers habituals encapçalada pels veïns. Immediatament, seguien el sèquit la reina de les festes, Idoia Bernat i les dames d'honor. Darrer d'elles, la peana amb la imatge de la Mare de Déu, les autoritats de la Corporació Municipal i la banda de música la Lira tancaven la processó.

La sintonia musical religiosa ha donat pas a una jornada centrada en els espectacles taurins, que s'han iniciat amb la entrada i la prova bous i de vaques a les dos del migdia. A partir d'eixe moment, s'ha iniciat una de les programacions taurines més importants de la Comunitat Valenciana, amb la primera jornada del concurs de ramaderies, en el que ha participat Alberto Garrido de la Torre d'En Domènec. Però el cartell de bous no acaba ací, ja que avui es desencaixonaran dos bous feréstecs, un 'anomenat 'Virtuoso', de la ramaderia Álvaro Verdugo Simón (Cáceres), patrocinat per la penya taurina Les Culroges, i el segon 'Bailaor' de Daniel Ramos Alfonso de Borriol, patrocinat per Industrias Cevima.

Les activitats taurines continuaran amb l'embolada dels dos bous feréstecs i el concurs d'emboladors amb bous de la ramaderia de Jaime Tárrega, on participaran els emboladors de Villahermosa del Rio, Benassal-Anglesola i Torreblanca. La jornada finalitzarà a les tres de la matinada amb una jonegada de la ramaderia dels Germans Bellés, de la Torre d'En Besora.

Els més menuts també han tingut part del protagonisme en la jornada d'avui amb l'actuació de circ “The Audition”, de la mà de la companyia Xa Teatre i la traca caramel•lera.

Festa de disfresses
D'altra banda, el concurs de disfresses d'ahir va congregar a més de 1.500 persones que van gaudir de l'actuació de l'orquestra Centauro, en una de les nits més esperades pels veïns i veïnes de Vilafamés, i amb més participació, “inclús més que la del passat dissabte”, ha explicat el regidor de Festes, Sergi Trilles. Equips de rugby, troglodites, turistes, superherois, mecànics o personatges de sèries es van reunir junts a la plaça de la Tanca, en una nit en la que també es va celebrar el ball del farolet i que va tancar la discomòbil 'The End'. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana