Vilafamés: Vilafamés acull el cap de setmana les jornades “Natura i cultura” del Paratge Natural Municipal Sant Miquel


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/10/177478_105911/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/177478_105911/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/177478_105911/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 04-10-2018
Vilafamés acull el cap de setmana les jornades “Natura i cultura” del Paratge Natural Municipal Sant Miquel

Vilafamés acollirà aquest cap de setmana, 6 i 7 d'octubre, les jornades del Paratge Natural Municipal Sant Miquel (PNM) “Natura i cultura” que pretenen conscienciar a la societat de la necessitat de conservar i promoure el patrimoni que suposen els recursos naturals i culturals. Una iniciativa organitzada per Interpreta Natura, amb la col•laboració de l'Ajuntament de Vilafamés on hi hauran xerrades i ponències, visites teatralitzades i també un testing fotogràfic que té com a objectiu realitzar el major nombre de fotografies possibles de la biodiversitat que conviu al PNM.

L'agenda del dissabte contempla la participació del secretari de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, que parlarà sobre 'El tresor de les oliveres mil•lenàries'; la conferència 'Conservació del patrimoni natural i cultural de Vilafamés', a càrrec del regidor de Cultura i Patrimoni del municipi, Longi Gil i Zenaida Valero, membre de l'Associació d'Amics de l'ermita de Sant Miquel; i la xarrada de Eugenio de Manuel Rozalén, director de Coordinació, Xarxes i Comissions Treball de la Federación Valenciana de Municipios y Provincias. Totes elles tindran lloc a l'edifici Quatre Cantons.

Les activitats continuaran amb una visita teatralitzada, que tindrà lloc passat el migdia, a la zona del paratge del mateix ermitori, iniciativa que es repetirà també el diumenge. Eixe mateix dia tindrà lloc el Testing Fotogràfic, amb l'objectiu de recaptar el major nombre de fotografies possibles per a pujar-les a un projecte que es denomina Biodiversitat Virtual amb el propòsit que es puguen identificar les espècies fotografiades.

Aquesta plataforma científica i divulgativa es basa en el treball cooperatiu i la participació ciutadana i consisteix en dotze galeries temàtiques de fotos on es recullen les fotografies digitals. Totes juntes conformen una base de dades ordenada taxoconòmicament que està gestionada pel col•lectiu sense ànim de lucre Fotografia i Diversitat.

L'Ajuntament i el Consell de Participació del PNM formen part del grup de col•laboradors d'aquesta activitat, totalment gratuïta, que també pretén que els participants puguen gaudir d'un dia diferent en aquest singular enclavament de la localitat de la Plana, un dels més estimats pels vilafamesins. L'activitat s'iniciarà el diumenge a les 9.15 del matí amb la recepció de participants a la plaça de la Font. Durant tot el matí, els participants podran realitzar les fotografies, les quals es recolliran per part de l'organització sobre les 13.30 hores. La inscripció es pot realitzar al correu electrònic david@interpretayeduca.com o cridant per telèfon a l'Ajuntament de Vilafamés. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana