Xilxes: Un acte reivindicatiu i una partida de pilota valenciana femenina protagonitzen el Dia de la Dona a Xilxes


 
La Plana al Dia | Xilxes | General | 07-03-2017
 

L'Ajuntament de Xilxes ha programat un acte de caràcter participatiu i reivindicatiu per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, el qual tindrà lloc el dimecres 8 de març en la Plaça Espanya del municipi a les 12 hores i forma part de la II Setmana de la Dona impulsada per la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.
Els xiquets i xiquetes del CEIP Lluís Vives de la població seran els protagonistes d'aquest esdeveniment, els qui llegiran un manifest en favor de la igualtat el contingut de la qual reivindica la necessitat de construir una societat en la qual homes i dones convisquen en les mateixes condicions.
Posteriorment, des de la balconada de l'Ajuntament es realitzarà una solta de globus com a símbol de la igualtat d'oportunitats alhora que sonarà la cançó “La mare i la terra”, d'Eva Gómez.
A la vesprada aquesta celebració es traslladarà al Carrer Sant Isidre, on l'alumnat del col·legi públic farà una exhibició de pilota valenciana. Seguidament i a partir de les 16 hores es disputarà una partida professional de “raspall” femení, organitzada per la Regidoria d'Esports en col·laboració la Federació de Pilota Valenciana i el Club de Pilota de Borbotó que pretén conscienciar a la joventut sobre l'accés femení als esports.
Els actes de la II Setmana de la Dona continuaran fins diumenge que ve 12 de març
amb la música i el teatre com a propostes principals.