Xilxes: L'Ajuntament de Xilxes intensifica les actuacions contra els mosquits


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/6/158751_91047/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Xilxes | General | 06-06-2017
L'Ajuntament de Xilxes intensifica les actuacions contra els mosquits

L'Ajuntament de Xilxes ha intensificat les actuacions preventives contra els mosquits des de l'inici d'aquest mes de juny amb l'objectiu d'evitar la proliferació d'aquestos dípters de cara a la temporada estiuenca i les molèsties que generen entre la població.
Els tractaments, que s'apliquen durant tot l'any, s'estan realitzant setmanalment en els embornals del municipi i del districte marítim i incideixen de manera especial en determinats punts considerats més sensibles com l'entorn de l'Escola Infantil Municipal, el CEIP Lluís Vives, els diferents parcs o el passeig marítim.
Després de les mostres analitzades, els resultats dels informes que emet periòdicament la Universitat de València són positius i situen al municipi dins dels marges establits quant a presència de poblacions de mosquits. Concretament, les conclusions indiquen que no s'ha detectat presència de mosquit tigre fins al moment.
Des de la Regidoria de Medi Ambient s'ha recordat la importància de la col·laboració ciutadana per a reduir la presència d'aquestos insectes en entorns domèstics i en parcel·les rústiques, ja que un gran nombre de focus de reproducció es donen en aquestos àmbits. Evitar acumulacions d'aigua en plats o tests, tapar hermèticament bidons o dipòsits, mantenir adequadament piscines o fonts ornamentals, i buidar amb freqüència els plats per a beguda d'animals són algunes de les accions que es recomanen.