Xilxes: L'Ajuntament de Xilxes s'adhereix al programa europeu “Pioners” per a estudiar la sostenibilitat del municipi


 
La Plana al Dia | Xilxes | General | 26-09-2017
 

L'Ajuntament de Xilxes s'ha adherit al programa europeu “Pionners into Practice 2017” amb l'objectiu d'estudiar la sostenibilitat del municipi i elaborar propostes per a la seua millora.
A través d'aquest programa, gestionat per la Regidoria de Medi Ambient, Xilxes s'ha oferit com host i rebrà a una persona experta en l'àmbit mediambiental que recorrerà el terme municipal i elaborarà diferents projectes que contribueixquen a la sostenibilitat.
D'aquesta manera, Xilxes es converteix en un dels pocs municipis de la Comunitat
Valenciana a formar part d'aquest programa sense cost per al consistori, que
constitueix una de les 6 línies de recerca de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia, i que obri l'accés a subvencions europees.
L'adhesió a aquest programa respon a l'aposta de l'Ajuntament de Xilxes per la cura del medi ambient. Les accions encaminades a la conscienciació per a la recollida selectiva o a l'eficiència energètica són alguns dels exemples d'aquesta línia de treball. De fet, en els últims mesos el consistori ha aconseguit la certificació energètica dels principals edificis públics del municipi i continuarà amb la renovació de l'enllumenat públic amb llums LED.