Xilxes: Els veïns i veïnes de Xilxes podran decidir el futur urbanístic a través d'una consulta popular


 
La Plana al Dia | Xilxes | General | 07-11-2017
 

Els veïns i veïnes de Xilxes podran decidir el futur urbanístic del municipi a través d'una consulta popular, segons ha acordat el Consell de Ministres després de la petició realitzada per l'Ajuntament de la població, el qual ha valorat positivament aquesta autorització per “la transparència que imprimirà al procés”.
Aquest acord, que el consistori està pendent de rebre per escrit, permetrà la celebració d'una consulta popular per determinar si l'Ajuntament manté la classificació com a sòl urbanitzable dels sectors SUZTR-1 i SUZTR-2 o reverteix la seva classificació a sòl rústic.
La convocatòria d'aquesta consulta és una iniciativa de l'actual equip de govern, que va ser acordada en Junta de Portaveus, a la qual van assistir els diferents representants de la corporació municipal.
L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha destacat que “aquesta autorització ens permet seguir el camí de la participació i la transparència que defineix la nostra gestió, i més en un assumpte tan important com aquest. Per fi podem avançar després d'anys de govern popular marcat per l'obscurantisme i la falta de responsabilitat que suposa mantenir dos PAI's de golf inviables durant més de 15 anys”.