Xilxes: Xilxes aposta per la sostenibilitat avançant la instal·lació del cinquè contenidor al 2018


 
La Plana al Dia | Xilxes | General | 09-11-2017
 

L'Ajuntament de Xilxes instal·larà el cinquè contenidor per a residus orgànics el 2018 en la seva aposta per la sostenibilitat, mesura que suposa una antelació de dos anys a la legislació marcada per la Unió Europea, la qual estableix l'ús obligatori d'aquest nou contenidor abans del 2020.
La Regidoria de Medi Ambient ha sigut l'encarregada de gestionar la implantació de la recollida selectiva d'orgànica. Així mateix, l'alcalde de Xilxes, José Martínez, ja ha signat el corresponent conveni amb el Consorci de Residus, que contempla una subvenció d'11.400 €.
La instal·lació prèvia del cinquè contenidor marró busca l'adaptació i la conscienciació de la ciutadania al voltant dels beneficis ambientals d'aquesta nova modalitat de reciclatge. En aquest sentit, també s'està treballant en l'elaboració d'una campanya informativa dirigida als veïns i veïnes.
Aquesta acció s'emmarca en les polítiques de protecció del medi ambient que està
impulsant l'actual equip de govern. En matèria de reciclatge, l'Ajuntament ha sumat la instal·lació de contenidors per a oli domèstic en diferents punts del municipi als contenidors específics de recollida separada. A més, ha dut a terme nombroses accions per reduir la factura elèctrica municipal a través de la renovació amb llums LED i ha obtingut la qualificació energètica dels principals edificis públics.