Xilxes: Xilxes celebra l'interès de la Conselleria per desenvolupar la proposta de les brigades antimosquits


 
La Plana al Dia | Xilxes | General | 04-10-2018
 

L'Ajuntament de Xilxes ha celebrat l'interès mostrat per la Conselleria per al
desenvolupament de la proposta de la creació de brigades antimosquits llançada en la reunió mantinguda entre els municipis de la Plana Baixa i el director territorial de Presidència del Consell, Adolf Sanmartín.
'Tenim el compromís de Generalitat d'estudiar i desenvolupar la creació de brigades per combatre l'excés de mosquits, per la qual cosa celebrem que per primera vegada un organisme supramunicipal es coordine amb els municipis per combatre aquesta problemàtica, ja que fins ara les trobades amb Diputació no han donat cap resultat', ha assenyalat l'alcalde de Xilxes, José Martínez.
El primer edil de Xilxes s'ha mostrat 'esperançat' amb aquesta proposta, ja que tal com marca la Unió Europea les fumigacions des de l'aire estan prohibides a menys de 50 metres d'un habitatge, a més d'estar concebudes exclusivament per a larves en zones inundades a les quals no es pot accedir amb mitjans terrestres.
'Des de la Regidoria de Medi Ambient dirigida per Sergi Alejos s'està treballant des de totes les vies possibles, ja que disposem d'una de les ordenances més avançades que ens permet actuar en parcel·les privades, a més d'un contracte en vigor que contempla actuacions de reforç davant circumstàncies especials. És necessari que tots els municipis s'impliquen al mateix nivell perquè les actuacions siguen realment efectives', ha explicat el primer edil de Xilxes.
En aquest sentit, l'empresa Lokímica continua actuant setmanalment a les diferents zones del municipi per minimitzar les molèsties ocasionades per aquestos dípters. De fet, les inspeccions d'aquestos dies han indicat que a les zones públiques municipals no s'estan reproduint, de manera que la pràctica totalitat de focus procedeixen de l'àmbit privat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana