Alfondeguilla: Una mirada a l'art des del Castell de Castro


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Alfondeguilla | General | 11-07-2023
Una mirada a l'art des del Castell de Castro

La sisena edició del Castro Festival tindrà lloc del 3 al 6 d'agost a Artana, Xóvar i Alfondeguilla.

La cita amb les arts escèniques tindrà caràcter internacional per la presència de companyies de Colòmbia, Mèxic i Alemanya.

Del 3 al 6 d'agost d'aquest 2023 tindrà lloc la sisena edició de Castro Festival-Festival de les Arts al Voltant del Castell de Castro de manera simultània en les localitats d'Artana, Xóvar i Alfondeguilla.

Tres poblacions situades al voltant de l'emblemàtic Castell de Castro, vigilant de la preciosa Serra d'Espadà, en les quals es podrà gaudir de quinze activitats d'arts escèniques amb lliure accés per a cadascuna d'elles.

Una edició internacional per la presència de companyies de Colòmbia, Mèxic i Alemanya, a més d'Aragó, Catalunya i Comunitat Valenciana.

Aquesta pròxima edició ha sigut presentada el dilluns 11 de juliol en el Museu de les Mines d'Artana, amb el regidor de Cultura, Benjamí Villalba, com a amfitrió; al costat de Salvador Ventura, alcalde d'Alfondeguilla, la localitat en la qual va sorgir aquest esdeveniment d'arts escèniques; i l'edil de Xóvar, Celia García.

El tres ha coincidit a assenyalar la importància de Castro Festival per a les seues respectives localitats tant a nivell cultural com turístic, convertit en una de les principals cites de l'any.

Amb l'organització de CeBe Muntatges Teatrals, Castro Festival pretén acostar la cultura de qualitat als veïns d'uns pobles que no formen part de l'habitual circuit de programacions de la província.

'No és un festival directament enfocat al turisme, sinó que està pensat per als veïns d'aquestes localitats. Una proposta descentralitzadora que porta fins a Artana, Xóvar i Alfondeguilla una programació atractiva.

Encara que, evidentment, qualsevol persona d'un altre poble o ciutat que vulga gaudir de la cultura en aquests bells paratges ho podrá fer en aquests quatre dies', comenta Carles Benlliure, al capdavant de l'equip organitzador al costat de Rebeca Castro.

Des de la jornada inicial, que es desenvoluparà a Artana i Xóvar, es podrà gaudir d'espectacles oberts a totes les edats, disfrutables pels més joves i pels adults, per famílies al complet.

Des de Mèxic, Titelles La Matatena posarà en escena 'Chiflín Chaflán. El panadero y el pan'.

Des d'Alemanya, Ahuma Productions, 'Banan'o'rama'. Dos representants aragonesos: Lagarto Lagarto representarà 'Palabra de bufón', per 'Versos tu ventana' a càrrec de Proyecto Caravana.

La companyia catalana Binixiflat acudirà amb 'Contes del binomi'. La valenciana El Tío Vicent ho farà amb 'Paso a paso, que no a metros'.

La castellonenca Xarop Teatre, 'Mai plou al gust de tots' i la itinerant 'Éssers'. Mentre que la música va estar present en la presentació pública, que vaig tenir lloc al maig a Alfondeguilla, amb un concert del grup Amor de Madre.

La novetat d'enguany serà l'estrena de la divertida 'Festa de l'aigua', a càrrec de Trébol Teatro (Elx), que tindrà lloc a Alfondeguilla durant la jornada final, i per a la qual es recomana acudir amb vestit de bany o roba que no importe banyar.

Com ha sigut habitual en aquestes últimes edicions, una de les representacions tindrà lloc en el bell paratge del Pont de l'Aigua, de la mateixa localitat.

Un dels objectius de Castro Festival és fomentar l'interès per les arts escèniques des de la infància i l'adolescència, motiu pel qual s'organitzen activita.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana