Alfondeguilla: Una mirada a l'art des del Castell de Castro


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/209933_132689/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Alfondeguilla | General | 11-07-2023
Una mirada a l'art des del Castell de Castro

La sisena edici del Castro Festival tindr lloc del 3 al 6 d'agost a Artana, Xvar i Alfondeguilla.

La cita amb les arts escniques tindr carcter internacional per la presncia de companyies de Colmbia, Mxic i Alemanya.

Del 3 al 6 d'agost d'aquest 2023 tindr lloc la sisena edici de Castro Festival-Festival de les Arts al Voltant del Castell de Castro de manera simultnia en les localitats d'Artana, Xvar i Alfondeguilla.

Tres poblacions situades al voltant de l'emblemtic Castell de Castro, vigilant de la preciosa Serra d'Espad, en les quals es podr gaudir de quinze activitats d'arts escniques amb lliure accs per a cadascuna d'elles.

Una edici internacional per la presncia de companyies de Colmbia, Mxic i Alemanya, a ms d'Arag, Catalunya i Comunitat Valenciana.

Aquesta prxima edici ha sigut presentada el dilluns 11 de juliol en el Museu de les Mines d'Artana, amb el regidor de Cultura, Benjam Villalba, com a amfitri; al costat de Salvador Ventura, alcalde d'Alfondeguilla, la localitat en la qual va sorgir aquest esdeveniment d'arts escniques; i l'edil de Xvar, Celia Garca.

El tres ha coincidit a assenyalar la importncia de Castro Festival per a les seues respectives localitats tant a nivell cultural com turstic, convertit en una de les principals cites de l'any.

Amb l'organitzaci de CeBe Muntatges Teatrals, Castro Festival pretn acostar la cultura de qualitat als vens d'uns pobles que no formen part de l'habitual circuit de programacions de la provncia.

'No s un festival directament enfocat al turisme, sin que est pensat per als vens d'aquestes localitats. Una proposta descentralitzadora que porta fins a Artana, Xvar i Alfondeguilla una programaci atractiva.

Encara que, evidentment, qualsevol persona d'un altre poble o ciutat que vulga gaudir de la cultura en aquests bells paratges ho podr fer en aquests quatre dies', comenta Carles Benlliure, al capdavant de l'equip organitzador al costat de Rebeca Castro.

Des de la jornada inicial, que es desenvolupar a Artana i Xvar, es podr gaudir d'espectacles oberts a totes les edats, disfrutables pels ms joves i pels adults, per famlies al complet.

Des de Mxic, Titelles La Matatena posar en escena 'Chifln Chafln. El panadero y el pan'.

Des d'Alemanya, Ahuma Productions, 'Banan'o'rama'. Dos representants aragonesos: Lagarto Lagarto representar 'Palabra de bufn', per 'Versos tu ventana' a crrec de Proyecto Caravana.

La companyia catalana Binixiflat acudir amb 'Contes del binomi'. La valenciana El To Vicent ho far amb 'Paso a paso, que no a metros'.

La castellonenca Xarop Teatre, 'Mai plou al gust de tots' i la itinerant 'ssers'. Mentre que la msica va estar present en la presentaci pblica, que vaig tenir lloc al maig a Alfondeguilla, amb un concert del grup Amor de Madre.

La novetat d'enguany ser l'estrena de la divertida 'Festa de l'aigua', a crrec de Trbol Teatro (Elx), que tindr lloc a Alfondeguilla durant la jornada final, i per a la qual es recomana acudir amb vestit de bany o roba que no importe banyar.

Com ha sigut habitual en aquestes ltimes edicions, una de les representacions tindr lloc en el bell paratge del Pont de l'Aigua, de la mateixa localitat.

Un dels objectius de Castro Festival s fomentar l'inters per les arts escniques des de la infncia i l'adolescncia, motiu pel qual s'organitzen activita.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana