Alfondeguilla: Alfondeguilla recupera sis aljubs del seu patrimoni tradicional i senyalitza les rutes d'accés


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/228436_144903/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/228436_144903/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Alfondeguilla | General | 29-05-2024
Alfondeguilla recupera sis aljubs del seu patrimoni tradicional i senyalitza les rutes d'accés

L'Ajuntament d'Alfondeguilla, apostant per la recuperació del seu patrimoni tradicional, ha recuperat sis aljubs del seu patrimoni tradicional, dels segles XVIII i XIX, els més representatius respectant aquestes construccions heretades dels seus avantpassats, sent senyalitzats perquè puguen ser visitats.

Ubicats a El Colom, el barranc de la Contesa, la Foia Arnau, Pipa, l'alt de Pipa i l'Ereta, es tracta d'edificacions molt interessants que conserven en perfecte estat la tècnica de la pedra seca, destacant especialment la tècnica depurada de l'aljub de Foia Arnau.

El regidor de Cultura, David Galindo, ha explicat que 'antigament la gent vivia de la terra, Alfondeguilla és un municipi molt muntanyós i els camins no eren tan accessibles com ara, per la qual cosa les distàncies eren més llargues'. Amb els aljubs, 'era una forma de tenir aigua per a la gent que anava al camp i els seus animals'.

'Hem posat en valor una part dels aljubs que tenim al nostre terme municipal perquè la gent coneguera com s'aprofitaven els recursos naturals en moments de dificultat', ha assegurat Galindo.

D'altra banda, l'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, ha explicat que els treballs de posada en valor dels aljubs van començar fa un any. 'Els hem restaurat i hem senyalitzat les rutes amb panells indicatius a les zones d'accés, a més d'un panell explicatiu a l'avinguda de Betxí perquè la gent puga descarregar l'aplicació mòbil i poder seguir les rutes'.

Per a açò, l'Ajuntament d'Alfondeguilla ha invertit prop de 30.000 euros en la 'Ruta dels Aljubs' que s'afegeix a les rutes senyalitzades del Castell de Castro i l'Arquet.

Ventura ha indicat que l'objectiu és continuar posant en valor els recursos patrimonials d'Alfondeguilla i que les rutes de Castro i l'Arquet també s'inclouguen en l'APP `Wikiloc'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana