Almassora: Almassora renova l'enllumenat de 20 anys d'antiguitat per energia eficient amb fons FEDER


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/2/181812_109524/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 07-02-2019
Almassora renova l'enllumenat de 20 anys d'antiguitat per energia eficient amb fons FEDER

El departament d'Enginyeria municipal ha constatat un descens de ms de 70.000 euros en la factura de la llum grcies a la implantaci d'enllumenat eficient subvencionada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Els 235.362,25 euros cofinanats per la Uni Europea i l'Ajuntament d'Almassora situen a la localitat entre les quals ms han retallat el seu consum a nivell provincial grcies a la substituci dels equips obsolets de 20 anys d'antiguitat.
En aquest sentit, les dades que aporten els tcnics municipals apunten a un descens per damunt dels 440.000 quilowatts (kw) en 2018 enfront del consum registrat en 2017, una circumstncia vinculada a la implantaci d'equips de baix consum en polgons, substituci per leds en el barri antic i renovaci dels equips ms antics.
Per tot aix, la comissi de seguiment de l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat (EDUSI) va sol?licitar a final d'any el reembossament del 50% dels 235.362,25 euros invertits aquest projecte d'eficincia energtica. En concret, Almassora ha sol?licitat a la Uni Europea que transferisca a la seu municipal els 117.681,125 euros que li pertany per la subvenci aprovada en el seu moment sota l'epgraf ?Una manera de fer Europa?.
?La instal?laci d'enllumenat publique actual a Almassora t una antiguitat aproximada de 20 anys?, ha recordat l'alcaldessa, Merche Gal, ?i en aquest temps la tecnologia ha avanat en llaures a la consecuci d'una eficincia energtica que se centra en dues lnies d'actuaci: led i equips electrnics?, ha especificat la primera edil.
Tal com refereix el projecte aprovat per la Uni Europea, Almassora ha apostat per la substituci de lluminries amb equips ferromagntics i llums de vapor de sodi alta pressi per lluminries amb tecnologia led en les avingudes i accessos de la poblaci i en el centre histric de la Vila.
D'altra banda, la substituci dels equips ferromagntics i llums de per equips electrnics, amb corbes de regulaci de potncia i llums d'halogenurs metl?lics amb una potncia elctrica menor, sense canviar les lluminries, s l'adoptada per als polgons industrials. El projecte tamb s'estendr a la platja i al nucli urb com a soluci eficient i exemple de bones prctiques en la gesti municipal. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana