Almassora: Comproms reservar una parada al mercat per als productes cultivats a Almassora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185513_112701/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 20-05-2019
Comproms reservar una parada al mercat per als  productes cultivats a Almassora

? La formaci planteja crear un distintiu de qualitat propi que identifique el gnere de quilmetre zero
? Nicolau impulsar un banc de terres per a facilitar l'accs a terrenys als nous agricultors
Comproms per Almassora garantir una parada al mercat per als productes cultivats en el terme municipal. La formaci aspira a ms a crear un distintiu per als aliments de quilmetre zero i a promocionar la celebraci de microfires agrries per a la comercialitzaci d'aquests productes i l'intercanvi de llavors i varietats autctones.
A aquestes mesures, cal sumar l'obertura d'un banc de terres, mitjanant el qual "els joves agricultors podran accedir a terrenys aptes per al cultiu i que no estiguen sent utilitzats", com ha confirmat la candidata a l'alcaldia, Susanna Nicolau. Aquesta alternativa ?donar eixida a molt minifundis de l'horta i del sec, permetr aprofitar al mxim la productivitat de la terra i facilitar l'accs de les noves generacions al camp?, ha assegurat la regidora de Comproms per Almassora.
Una altra de les accions que la formaci tirar avant durant la prxima legislatura ser l'ampliaci del perode de concessi dels horts urbans, que ara s de dos anys. ?Sempre deixant oberta la porta a una revisi si alguna persona beneficiria vols deixar de cultivar, considerem que el termini actual s massa ajustat i molts dels vens que planten en aquests horts necessiten ms temps per a traure profit d'aquestes terres?, ha incidit Nicolau, per a qui potenciar l'agricultura ecolgica en aquests espais ser un altre bsic en la seua gesti.
Pel que fa a la delegaci d'Agricultura, la candidata de Comproms ha posat en valor les accions de promoci de la citricultura dutes a terme pel regidor al capdavant del departament, Roger Beltrn. Des del repartiment de taronges en els centres escolars fins a l'elaboraci de postres populars amb aquest ingredient o l'activitat de plantaci de tarongers celebrada la setmana passada, en la qual van participar nombrosos cursos d'educaci primria de la localitat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana