Almassora: Almassora culmina la substituci de l?enllumenat per leds en les avingudes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186154_113235/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-06-2019
Almassora culmina la substituci de l?enllumenat per leds en les avingudes

L'alcaldessa d'Almassora en funcions, Merche Gal, ha anunciat aquest migdia que les labors de substituci de l'enllumenat pblic per leds en les principals avingudes finalitzaran aquesta setmana. El projecte, valorat en 172.896,9 euros, compta amb la subvenci al 50% dels fons FEDER de la Uni Europea i el Pla Castell 135 de la Diputaci Provincial.
El consistori ha valorat positivament el treball de l'empresa Societat Ibrica de Construccions Elctriques, que ha complit els terminis per a la substituci dels antics equips per uns altres ms eficients de 105 W, regulables i programables des del consistori, en les principals avingudes d'Almassora. Es tracta dels carrers Sant Ferran, 9 d?Octubre, Sant Pau, Jos Ortiz, Santa Quitria i Constituci i les avingudes Generalitat, Boqueres, Castell i Grau.
?Els treballs s'han anat succeint en diferents trams d'Almassora i ara s moment de fer les valoracions oportunes, regular les lluminries i comprovar que ofereixen el resultat ptim?, segons ha destacat la primera edil en funcions. Tal com han incidit els tcnics municipals, els nivells lumnics sn menors que abans, per la reproducci cromtica que t el led i la uniformitat aconseguida sembla que es tinguen uns nivells exagerats, per la qual cosa s necessari acostumar-se a les noves tonalitats, igual que a la Vila.
La regulaci del flux dels llums per a adaptar-lo a les necessitats de cada moment s una altra de les possibilitats d'aquests equips. La nova tecnologia permet modificar el consum, tal com ja funciona en el barri antic i els polgons industrials des de 2018, circumstncia que ha perms un descens de 440.000 quilowatts (kw) en la factura de la llum.
Cal recordar que l'actuaci va eixir a concurs pblic, al qual es van presentar 17 empreses, amb un pressupost base de licitaci de 296.527,28 euros. Una vegada adjudicats els treballs, la signatura guanyadora del procs va desmuntar les lluminries antigues per a reutilitzar-les en altres punts i instal?lar els leds amb l'objectiu convertir Almassora en una ciutat ms eficient, un dels compromisos inclosos en l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat (EDUSI).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana