Almassora: Arranca l?obra del collegi Regina Violant a Almassora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186512_113546/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/186512_113546/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 27-06-2019
Arranca l?obra del collegi Regina Violant a Almassora

Les obres del collegi Regina Violant han comenat a Almassora amb la installaci de les casetes per als treballadors, la planificaci de tasques sobre l'edifici principal i els preparatius per a la neteja de l'esplanada interior, tal com han indicat aquest mat des de l'empresa Ail Servicios, Ingeniera y Obras, que s'ha desplaat fins al recinte de l'antiga Garrofera al costat de tcnics de l'Ajuntament d'Almassora.
Les primeres mesures, han indicat, seran l'eliminaci dels matolls que han proliferat desprs de l'aband de l'anterior empresa constructora, la reposici de mesures de seguretat i cartelleria en el permetre del recinte per a evitar l'accs de personal ali a l'obra i els treballs sobre l'ltima planta de l'edifici desprs de l'entrada de la maquinria pesada, entre la qual figura una grua de grans dimensions.
L'apilament de materials i el cronograma de treball suposa reprendre l'obra valorada en 5.321.608,86 euros durant un termini mxim de 15 mesos per a convertir en realitat el projecte dissenyat pels tcnics municipals. L'aband per part de l'anterior empresa, a ms del retard per a tota la comunitat educativa a l'espera del collegi nou, comporta la revisi dels treballs ja executats abans d'iniciar la nova construcci.
L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, ha assenyalat el de hui ?com el que segur ser un dels ms importants d'aquesta legislatura perqu marca un abans i un desprs per a l'alumnat i claustre, i en realitat per a tot el venat d'Almassora, pel sofriment acumulat durant tants anys?. La primera edil ha mostrat l'optimisme de l'equip de govern ?que es veu materialitzat en l'inici de les obres una setmana desprs de la signatura de l'acta de replanteig?.
El centre projectat en el solar que antany va ocupar el camp de futbol La Garrofera comptar amb tres lnies educatives formades per 9 unitats d'Infantil, 18 de Primria i un menjador escolar sobre una superfcie construda de 7.127 metres quadrats. L'edificaci del Regina Violant posar fi a ms d'una dcada d'activitat en aules prefabricades, installacions que van sorgir com a provisionals i que han obligat la comunitat educativa a estudiar en condicions d'inferioritat respecte a altres centres pblics de la localitat.
Tamb la regidora d'Educaci d'Almassora, Raquel Barber, s'ha felicitat per la reactivaci de les obres i ha demanat disculpes per endavant al venat de l'entorn per les molsties que puguen causar els treballs durant ms d'un any. No obstant aix, ha assenyalat que l'obertura del collegi suposar un revulsiu per a la zona, que rebr cada dia a centenars de xicotets una vegada que estiga en marxa el centre.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana