Almassora: Lactor Fernando Cayo rebr lAlma de Honor en el I Festival Internacional de Curts dAlmassora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189405_115951/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189405_115951/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 08-10-2019
Lactor Fernando Cayo rebr lAlma de Honor en el I Festival Internacional de Curts dAlmassora

L'actor Fernando Cayo rebr el prxim 26 d'octubre l'nima d'Honor en la primera edici dAlma, el Festival Internacional de Curtmetratges d'Almassora. El lliurament tindr lloc durant la gala de clausura, prevista a la Casa de la Cultura. L'actor de La casa de papel ha confirmat que assistir al certamen per a recollir el premi en persona i traslladar el seu suport a aquest festival que acaba de nixer.
El regidor de Cultura d'Almassora, Javier Moll, ha destacat la trajectria de l'intrpret vallisolet que compte, entre altres, amb el premi al millor actor del Festival de Cinema de Tolosa, del Festival Internacional de Jvenes Realizadores de Granada, del Festival Ibrico de Cine de Badajoz, el Racimo de Oro de Serrada i el premi de teatre Provincia de Valladolid. La seua presncia a Almassora engrandir aquesta primera edici d'un festival que naix amb vocaci de futur, segons l'edil.
En la seua filmografia figura Mataharis, de Icar Bollan, Palmeras en la nieve o La piel que habito, de Pedro Almodvar. Del seu pas per la televisi i el cinema cal destacar tamb la popular srie Manos a la obra i les pellcules Shacky Carmine, per la qual va rebre el premi del Festival de Tolosa; El juego de la verdad, El lobo, El penalti ms largo del mundo i Concursante, de Rodrigo Corts.
El paper del vallisolet en El Orfanato, al costat de Beln Rueda i dirigida per Juan Antonio Bayona, va suposar un pas definitiu en una carrera totalment consolidada hui dia. No en va, la cinta produda per Guillermo del Toro va ser seleccionada per a representar a Espanya en els Oscar i es va convertir en la pellcula ms vista a Espanya en 2007.
Als seus 51 anys ha vist crixer el seu reconeixement en passar a formar part de la nova temporada de la popular La casa de papel, la srie espanyola de Netflix ms vista a tot el mn. Les seues constants aparicions en sries com Plaza Amrica al costat de Pepe Sancho, La Seora o la minisrie 20-N, en la qual va interpretar al prncep Joan Carles, se sumen a prop de 30 pellcules i aparicions en el teatre, com Don Juan Tenorio o La vida es sueo.
El festival d'Almassora ha reunit 432 obres de ms de 20 pasos de procedncia en aquesta primera edici. El jurat ha seleccionat ms de 50 per als premis que entregar en la gala final. Entre el dilluns 21 i el divendres 25, la Casa de la Cultura programar cada nit a les 22 hores la projecci de curtmetratges durant una hora i mitja. El jurat entregar un trofeu i 600 euros a la millor obra, mentre que el pblic premiar amb un trofeu i 300 euros la cinta elegida per votaci no professional.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana