Almassora: Equador del Roser a Almassora amb picades dullet al 9 dOctubre


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189442_115987/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189442_115987/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189442_115987/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 09-10-2019
Equador del Roser a Almassora amb picades dullet al 9 dOctubre

La coincidncia de la festivitat del 9 dOctubre amb les celebracions en honor a la Mare de Du del Roser a Almassora ha multiplicat els actes d'una calorosa jornada en la qual comparteixen protagonisme els esdeveniments habituals del programa de festes amb les celebracions del Dia de la Comunitat Valenciana. Entre les novetats de la jornada central de la setmana, la reubicaci de l'homenatge a Pere Cornell.
Els actes amb motiu del 9 dOctubre han arrancat a les 11 hores amb l'ofrena floral davant el monument al rei Jaume I. La Uni Instructiu Musical La Esmeralda ha interpretat l'himne regional desprs que la reina, Nuria Alcalde Vedr, i les dames Nria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella depositaren els seus rams als peus de l'esttua flanquejades per la gurdia de gala.
Fins a la plaa s'ha desplaat tamb la corporaci municipal, una representaci de la Comanda de Fadrell, l'associaci Moros i Cristians d'Almassora i la colla de dolainers Les Goles al costat de les integrants de l'associaci cultural El Torrell, que han posat el colof al mat amb els seus balls tradicionals ja sobre l'escenari de la plaa d'Espanya. A escassos metres, presidint la plaa que porta el seu nom, ha rebut l'homenatge floral el bust de Pere Cornell en la seua nova ubicaci.
La jornada tamb inclou una partida de pilota valenciana al carrer Sant Vicent amb la participaci de Soro III, Flix, Juan, Puchol II, Ral i Vicente. Els actes del 9 dOctubre arribaran a la seua fi amb l'espectacle infantil Rock&Jocs, amb jocs i msica en valenci per als ms xicotets.
En l'apartat festiu del Roser, les vaques dHermanos Bells, de Torre dEn Besora, han protagonitzat l'entrada i prova per la Vila. Els caps de bestiar van quedar en segon lloc en el concurs de ramaderies de Santa Quitria. D'altra banda, per a la vesprada est prevista l'exhibici d'un astado de Jacinto Ortega des de la plaa Major finanat per Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, lAberraci, El Garbo, La Galbana, lEstoc, El Roser, La Tribu i Tots Tancats i un altre astado del Vellosino, que substitueix a l'anunciat de El Torero, per al dia gran de la penya El Caragol.
En finalitzar els bous tindr lloc el tancament infantil de carretons patrocinat per l'Associaci de Penyes Taurines d'Almassora (APTA) i la Vila se submergir en una nova vesprada d'actuacions musicals en els casals abans que torne l'exhibici de bous embolats. La regidora de Festes, Isladis Falc, ha destacat l'absncia d'incidents de gravetat dins i fora del recinte taur i ha animat a les penyes a participar dem dijous en una nova edici de Ecopea, el concurs que premia amb una cistella de productes gastronmics a la penya que ms recicle.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana