Almassora: Almassora reuneix 200 aficionades taurines en el tancament de la fira


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189534_116061/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189534_116061/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 12-10-2019
Almassora reuneix 200 aficionades taurines en el tancament de la fira


La trobada autonòmica i l’exhibició del bou del poble resolen el cicle del Roser

Almassora es converteix hui en epicentre de la festa taurina amb la celebració de la II Trobada Autonòmic de Penyes d'Afeccionades Taurines als Bous al Carrer. El desé aniversari de l'associació cultural taurina Aficionades Taurines d’Almassora ha motivat aquest esdeveniment que reuneix hui a prop de 200 afeccionades de municipis de la Comunitat Valenciana en la paella monumental i l'exhibició dels cerrils de la vesprada.
La localitat resol hui el cicle taurí i el fa amb el ‘Copito de nieve’, el saboner de Julio de la Puerta triat per la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes com a bous del poble, i els dos bous de Manuel Ángel Millares patrocinats per Aficionades Taurines i Aficionats al Bou.
Eixiran a l'arena de la plaça Major després que les prop de 200 afeccionades valencianes es reunisquen sota la carpa del Recinte Fester per a compartir una paella monumental abillades amb els colors de les seues respectives penyes i amb el mocador fúcsia editat per a commemorar la trobada, el segon que viu Almassora després de la celebració del de 2015.L'esdeveniment compta amb la col•laboració de l'Ajuntament d'Almassora i la Diputació Provincial de Castelló.
La coincidència de l'aniversari amb el festiu de la Hispanitat ha motivat un increment de la participació en una jornada que ha començat en la caserna de la Guàrdia Civil per a l'acte castrense en honor a la Benemèrita. La tinenta Camino Martínez de Baños ha conduït la cerimònia davant la presència de l'alcaldessa, Merche Galí; la reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, i la seua cort d'honor, i una representació de la corporació municipal. La missa de la Verge del Pilar ha posat fi a les celebracions del 12 d'Octubre per a donar pas a la resta d'actes programats amb motiu de les festes del Roser.
Galí, que també participa hui en la trobada autonòmica d'afeccionades taurines, ha agraït el civisme al llarg de la setmana, amb un balanç positiu de seguretat, malgrat les elevades xifres de participació, que desgranarà el dilluns el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy. El programa del dia anuncia altres actes multitudinaris com el concert de Mojinos Escozíos en la plaça d'Espanya a mitjanit, el repartiment de tombet de bou i el tancament infantil de carretones patrocinat per la Junta Local de Festes. La festa s'estendrà fins a la matinada amb l'actuació de l'orquestra Supermagic en el Recinte Fester.
Les celebracions en honor a la Mare de Déu del Roser conclouran demà amb la Caragolada, on les persones inscrites compartiran aquest plat típic, i l'espectacle final de festes amb l'actuació del Mag Joel, guanyador de Got Talent Magic.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana