Almassora: Almassora redueix a dos les denúncies a penyes i casals en el Roser


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189594_116113/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-10-2019
Almassora redueix a dos les denúncies a penyes i casals en el Roser


La Policia felicita el veïnat per la conscienciació després de reduir les multes un 85%

La conscienciació ciutadana a causa de les campanyes informatives ha reduït un 85% respecte a 2018 les multes a penyes i casals per vulnerar l'ordenança municipal durant les festes del Roser d'Almassora, segons ha valorat aquest matí el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, en el balanç de seguretat. Acompanyat pels regidors de Festes i Seguretat, Isladis Falcó i Javier Martí, respectivament, ha desgranat les dades “positives” de nou jornades festives.
Verdoy ha ressaltat el civisme a l'entorn dels casals, que s'ha saldat amb només dues denúncies per brutícia enfront de les 14 interposades en el període festiu del Roser de l'any passat. Els missatges llançats a través de les xarxes socials, el programa de festes i les cartes a les penyes amb els horaris d'obertura han funcionat, segons aquesta part, en la major part dels casos.
D'igual manera, l'Ajuntament d'Almassora ha celebrat l'absència de denúncies vinculades a agressions sexuals i la reducció de trucades per molèsties en el Recinte Fester, que han passat de cinc a tres. Les festes també han sigut tranquil•les dins del recinte taurí, on no s'ha registrat cap ferit de gravetat. El comissari cap ha destacat el reforç de les labors preventives per a poder incrementar un 13,3% els avisos a menors perquè abandonaren el recinte durant les exhibicions taurines en compliment del reglament vigent.
Quant a seguretat fora del perímetre d'influència de les festes, Verdoy ha assenyalat que els robatoris en habitatges han passat de sis a un i suposen una caiguda del 83,34%, s'han produït nou accidents de trànsit sense conseqüències greus i no hi ha hagut queixes per establiments públics ni en la fonda del vi. Els actes vandàlics s'han mantingut en quatre respecte a 2018 a causa del trencament de retrovisors de vehicles i el bolcat d'un bany portàtil.
La setmana ha conclòs amb un detingut per una baralla en un domicili, un únic robatori en vehicle, la confiscació d'una navalla i cap assalt a comerços o indústries. A més, s'ha produït un descens significatiu en la confiscació de substàncies estupefaents en passar de cinc a una respecte a l'edició anterior.
Per al regidor de l'àrea, la setmana gran d'Almassora ha transcorregut amb un elevat volum de participació i sense incidents de consideració. “Sempre és d'agrair que el balanç de seguretat a penes reflectisca danys, actes vandàlics ni delictes greus, i estem convençuts que l'educació i la conscienciació seran elements clau per a millorar encara més les xifres en el futur”, segons Martí.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana