Almassora: Generalitat cedir a Almassora lantic laboratori de Qualitat per a traslladar la Policia Local


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/190132_116578/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 30-10-2019
Generalitat cedir a Almassora lantic laboratori de Qualitat per a traslladar la Policia Local

La Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Almassora han iniciat el procs per a la futura cessi de l'antic laboratori autonmic de la Secci de Control de Qualitat, en dess des de 2012. Quan finalitze el procediment administratiu, el bloc del carrer Indstria passar a ser la reguarda de la Policia Local, tal com han consensuat el gabinet autonmic i l'ajuntament, desprs de la visita al centre aquest mat.
L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, ha visitat aquest mat l'edifici situat en el polgon Millars, al costat de la secretria autonmica d'Arquitectura Bioclimtica i Sostenibilitat Energtica, Laura Soto; la directora general de Sector Pblic i Patrimoni, Isabel Castell; i el director territorial de Presidncia de la Generalitat a Castell, Adolf Sanmartn, que han comprovat l'estat de l'edifici, de ms de 370 metres quadrats, construt en 1977 i actualment sense activitat.
Desprs del recorregut per les installacions que en dcades passades van acollir els laboratoris de la Conselleria d'Habitatge, les parts han avanat la seua voluntat d'iniciar els trmits perqu aquest edifici adscrit a la Direcci General d'Habitatge, Rehabilitaci i Eficincia Energtica passe a albergar les dependncies de la Policia Local d'Almassora. En aquest sentit, Gal ha recordat que la posada a punt de l'edifici permetr utilitzar un edifici que la Conselleria va tancar en 2012 i solucionar els problemes de capacitat de la reguarda municipal.

De fet, el comissari cap, Roberto Verdoy, tamb ha participat en la visita per a conixer els departaments que en el futur albergaran la seu del cos de Policia Local. La decisi atendr la petici dels agents de comptar amb ms espai per a les seues dependncies i vehicles, i al temps, reforar la vigilncia de polgons i estaci de tren, amb bons accessos al nucli urb.

Cal recordar que el laboratori va iniciar la seua marxa al mar de 1978, quan va formar part de la xarxa INCE de l'Institut Nacional per a la Qualitat de l'Edificaci del Ministeri de Foment. Posteriorment, en virtut del Reial decret 1720/1984, de 18 de juliol, es va produir el trasps de funcions i serveis en matria de patrimoni arquitectnic, control de qualitat de l'edificaci i habitatge a la Generalitat Valenciana. Des de llavors va passar a denominar-se Laboratori de Control de Qualitat de l'Edificaci i va quedar adscrit a la Conselleria amb competncies en habitatge i qualitat de l'edificaci.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana