Almassora: Emergncies prova a Almassora la resposta doperatius davant observadors internacionals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190308_116727/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190308_116727/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190308_116727/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 07-11-2019
Emergncies prova a Almassora la resposta doperatius davant observadors internacionals

L'Agncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergncies (AVSRE) ha recreat aquest mat a l'entorn del riu Millars, al seu pas per Almassora, un simulacre tecnolgic en el qual han participat 500 efectius de 25 organismes amb observadors internacionals per a mesurar els temps de resposta. Els efectius han reprodut un accident amb risc radiolgic, bactereolgico i qumic durant tres hores i mitja.
El simulacre ha comenat a les 10 hores amb l'accident d'un cami cisterna amb fuga de gas prop que ha provocat un incendi i ha deixat al seu pas 20 morts i 30 ferits, en aquest cas estudiants de l'Escola d'Infermeria que han prestat el seu suport a la recreaci a l'entorn de la depuradora. Davant aquesta situaci, l'Ajuntament d'Almassora ha constitut el seu organisme de coordinaci Cecopal per a alertar a totes les unitats i entitats que pogueren veure's afectades.
L'alcaldessa, Merche Gal, i el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, s'han traslladat fins als diferents escenaris previstos per lAVSRE per a seguir de prop un recorregut en el qual tamb han participat el Regiment Nuclear, Batereolgic i Qumic de les Forces Armades, Unitat Militar d'Emergncies, Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, Gurdia Civil, Voluntariat de Protecci Civil, Policia de la Generalitat, Confederaci Hidrogrfica del Xquer, Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient i les empreses Repsol, ESK, Facsa i Comaypa.
Igual que els comandaments locals, observadors internacionals han seguit de prop la recreaci d'aquest hipottic accident en el qual 50 suposats estudiants d'enginyeria es veien afectats durant una visita a la depuradora. De fet, entre les novetats d'aquesta recreaci figura la participaci de Creu Roja en atenci psicosocial en l'edifici del Centre de Turisme de Castell, a ms de drons per a mesurar la contaminaci radiolgica a distncia i ajudar en el rescat de vctimes.
La depuradora d'Almassora ha recreat huit escenaris possibles desprs de l'accident per a reaccionar en cas de: explosi de cisterna depuradora, incendi forestal, font radioactiva, contenci de vessament, incendi d'oficines en la depuradora, descontaminaci de persones i vehicles i Lloc de Comandament Avanat en el terreny.
Helicpters d'evacuaci i avions dextinci han sufocat el foc i rescatat als ferits abans que l'operatiu finalitzara amb la descontaminaci de les possibles vctimes i la contenci de fugides en el riu Millars per a evitar l'abocament a la mar Mediterrnia.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana