Almassora: Almassora inicia les visites guiades gratutes pel Torrell aquest cap de setmana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190504_116894/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190504_116894/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-11-2019
Almassora inicia les visites guiades gratutes pel Torrell aquest cap de setmana

L'Ajuntament d'Almassora activa aquest cap de setmana les visites guiades pel Torrell desprs de la consolidaci del jaciment arqueolgic durant l'estiu. Les visites inclouen com a novetat enguany la celebraci d'un taller infantil d'arqueologia per a menors entre 6 i 12 anys. Cal destacar que la intervenci realitzada el mes passat en el Torrell est cofinanada pel consistori i els fons FEDER de la Uni Europea.
La Regidoria de Patrimoni ha organitzat visites per al dissabte 16 i el diumenge 17 de novembre. Els horaris del dissabte seran a les 9.00 hores la primera visita guiada, a les 10.30 hores tindr lloc la segona i a partir de les 12.15 hores, els monitors duran a terme l'ltima ruta, en aquest cas acompanyada pel taller infantil d'arqueologia. D'altra banda, el diumenge hi haur un primer torn a les 10.30 hores i l'ltima visita ser a les 12.15 hores, coincidint amb el taller per als ms xicotets.
El pblic que desitge acudir ha de reservar plaa mitjanant una inscripci prvia obligatria a travs de la pgina web municipal www.almassora.es, en l'apartat Serveis i Inscripci d'activitats. Enguany hem incorporat tallers infantils, volem motivar la presncia dels ms xicotets en el Torrell, que coneguen de primera m els orgens dels antics pobladors que van existir a Almassora, ha declarat la regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro.
Cal recordar que els treballs realitzats aquest estiu sobre els murs parallels a la muralla principal corresponen als segles III i II a. C. A ms els tcnics d'aquest projecte van determinar que el llen de muralla que va aparixer el mes passat correspon a una fortificaci indita. Aquests descobriments han animat a l'equip de govern a realitzar noves intervencions en 2020 per a lluir al pblic nous metres de muralla.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana