Almassora: El Dia Internacional per a lEliminaci de la Violncia de Gnere arriba a Almassora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190741_117115/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 20-11-2019
El Dia Internacional per a lEliminaci de la Violncia de Gnere arriba a Almassora

Almassora s'uneix als actes del prxim 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminaci de la Violncia de Gnere. La Regidoria d'Igualtat ha preparat activitats gratutes durant la setmana en diferents punts de la localitat. La plaa Pere Cornell, el consistori local, la Casa de la Cultura i un lloc en el mercat ambulant del prxim divendres 22 acolliran les diferents accions.
La primera activitat, denominada Sabates Roges, va anar dijous passat 14 i dilluns 18 de novembre a la Sala de Formaci de l'Ajuntament d'Almassora. Durant dues hores, les persones participants van recollir i van pintar de color roig diferents parells de sabates per a simbolitzar la sang de les vctimes per violncia de gnere. Dilluns que ve 25 de novembre s'exposaran en la plaa Pere Cornell.
Lligat amb l'activitat anterior, el dilluns 25 a les 11.30 hores tindr lloc l'acte institucional en commemoraci del Dia Internacional de l'Eliminaci de la Violncia de Gnere en la plaa Pere Cornell. L'acte consistir en una concentraci amb la lectura del manifest i la presentaci de la installaci de les Sabates Roges. Cada parell de sabates simbolitza l'assassinat d'una dona i estaran exposats durant dos dies en aquesta plaa amb el nom de cada dona vctima de la violncia de gnere.
A ms, divendres que ve 22 de novembre, des de les 9.30 del mat fins a les 12.30 hores arriba el torn del punt d'informaci en el mercat ambulant d'Almassora. Sota el ttol de Creant xarxes contra la violncia de gnere, la Fundaci Isonomia (Universitat Jaume I) realitzar tallers de sensibilitzaci al voltant d'aquest problema. La regidora d'Igualtat, Mara Jos Tormo, ha declarat que s un orgull poder organitzar totes aquestes activitats tan necessries i comptar amb el suport de tants vens que se solidaritzen amb una causa tan greu.
Finalment, la Regidoria de Cultura tamb ha volgut participar en aquests actes. Per a aix, la companyia Teatre del Contrahecho actuar a la Casa de la Cultura diumenge que ve 24 de novembre a les 19 hores amb entrada gratuta. L'obra es titula Segarem ortigues amb els tacons i mostra una reflexi sobre les dones, el feminisme, el masclisme i la prostituci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana