Almassora: Almassora reparteix botelles per a netejar lorina de mascotes al carrer


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191191_117500/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 03-12-2019
Almassora reparteix botelles per a netejar lorina de mascotes al carrer

L'Ajuntament d'Almassora ha iniciat aquest mat el repartiment de botelles perqu els propietaris de mascotes puguen netejar lorina dels seus animals en la via pblica i millorar aix la higiene de la ciutat. El mostrador de la planta baixa s l'escenari triat per a la recollida dels 500 recipients que el departament de Medi Ambient distribueix de manera gratuta.
La campanya involucra a la Policia Local perqu els agents informen les persones que passegen a les seues mascotes que el consistori posa a la seua disposici botelles amb les quals eliminar les restes de la via pblica. No en va, embrutar els carrers o el mobiliari urb est considerat infracci lleu dins de l'ordenana municipal i comporta multes de 30,05 i 601,01 euros.
A ms del repartiment dels recipients, l'Ajuntament d'Almassora ha editat un vdeo de poc ms d'un minut que proposa accions molt senzilles per a evitar que l'orina de les mascotes deteriore la ciutat. La projecci recomana educar a les mascotes perqu utilitzen els pipican o aprofitar el clavegueram, per mai permetre que els gossos facen les seues necessitats als parcs infantils, les voreres o les faanes d'edificis i tampoc est perms que orine nen els pneumtics dels vehicles estacionats ni en el mobiliari urb.
Segons indiquen des del departament de Medi Ambient, l'acci ser ms efectiva si les persones propietries dels animals dilueixen vinagre en l'aigua del flasc, ats que reacciona contra els bacteris i allibera de taques i males olors. De fet, una cara de la botella cont l'escut de l'Ajuntament d'Almassora i el logo de la regidoria i l'altra indica amb una marca la quantitat d'aigua i vinagre recomanats.
La campanya entra en vigor hui, coincidint amb la celebraci del Dia dels Drets dels Animals la setmana vinent, ja que complir amb les obligacions que tenim com a propietaris de mascotes s tamb una manera de respectar-les, a ms de garantir una millor convivncia amb la resta de la poblaci i una mostra de responsabilitat cap a l'entorn, segons la regidora de Medi Ambient, Mara Jos Tormo.
En aquest sentit, Tormo ha recordat que, al marge de l'efecte que causa en faanes i mobiliari, l'orina que es filtra danya elements com els fanals la reposici dels quals suposa un cost molt elevat per als fons municipals, que no sn una altra cosa que els diners que paguen els contribuents a travs dels seus impostos.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana